REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors lietuviai domisi bei nori kuo daugiau sužinoti apie mūsų šalyje gyvenančius kitų tautybių žmones, ne kiekvienas turi progą tai padaryti. Atsižvelgdama į šią situaciją, gruodžio 2 d. tarptautinė jaunimo organizacija AIESEC jau antrą kartą prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ organizavo renginį „Global Village“, kuriame vilniečiams bei miesto svečiams buvo suteikta galimybė artimiau susipažinti su 20 skirtingų pasaulio tautų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuostabu, kad toks renginys organizuojamas Vilniuje“, – sakė Suomijos ambasadorė Marja-Liisa Kiljunen prasidedant renginiui. „Global Village“ tai – puiki galimybė tautoms susipažinti, pabendrauti bei užmegzti draugystes“, – tęsė ji.

REKLAMA

Renginio metu ne tik dalyvaujančios tautos, bet ir visi žiūrovai turėjo galimybę susipažinti su kitomis kultūromis: lenkų, romų bei karaimų vaikučiai supažindino visus su tradiciniais nuotaikingais jų tautų liaudies šokiais, pristatė savo įspūdingus nacionalinius drabužius. Renginio metu daug dėmesio sulaukė suomiai, kurie muzikinį ritmą palaikė mušamaisiais instrumentais.

Renginio svečius sužavėjo galimybė pasivaišinti tautų nacionaliniais patiekalais – paragauti ukrainietiškų barščių, turkiškų desertų, vengriškų blynų ar pasimokyti valgyti korėjietiškomis lazdelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūrų mugėje žiūrovams taip pat buvo siūloma įvairių netradicinių veiklų: svečiai galėjo susipažinti su turkų demonstruojamu tapybos ant vandens menu bei galėjo išsiaiškinti, kaip jų vardas atrodytų užrašytas hieroglifais.

„Labai norėtume, jog mūsų šalis tokiame renginyje dalyvautų ir kitais metais. Nuostabu, kai mums yra suteikiama proga reprezentuoti savo kultūrą, atsakyti į žmonėms įdomius klausimus apie Slovakiją“, - po renginio kalbėjo Slovakijos atstovas.

Renginio metu vilniečiai drąsiai bendravo su visomis „Global Village“ dalyvavusiomis tautomis, domėjosi jų šalių išskirtiniais bruožais, aiškinosi, ar apie kiekvieną šalį nusistovėję tam tikri stereotipai yra mitai ar tiesa. Taip pat dalyviai galėjo palyginti tautų kultūrinius skirtumus taip suprasdami, jog nors kiekviena šalis ir yra savita, tačiau būtent visų mūsų skirtumai ir daro pasaulį margą bei įdomų.

„Global Village“ – renginys, kuriame kiekvienam buvo suteikta proga atsikąsti pasaulio savo mieste. Tiek dalyvavusios tautos, tiek žiūrovai, tiek renginio organizatoriai džiaugiasi, jog tokio pobūdžio renginys organizuojamas ir mūsų sostinėje, kadangi tai iš tiesų yra pats lengviausias būdas apkeliauti bei pažinti 20 skirtingų pasaulio šalių vienu metu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų