REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Deutsche Bank“ paskelbė 2012 m. pasaulio ekonomikos plėtros prognozę, kurioje nurodė dešimt didžiausių rizikų tarptautinės finansų sistemos stabilumui.

REKLAMA
REKLAMA

Viena didžiausių grėsmių pasaulio ekonomikai banko analitikai įvardino Graikijos pasitraukimą iš euro zonos, sunkumus dėl Italijos ir Ispanijos skolų refinansavimo, taip pat reitingo sumažinimą ir/ar pakartotinę recesiją Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA

Banko analitikai netiki, kad Graikija pasitrauks iš valiutų sąjungos. Tuo atveju, jeigu tai vis dėlto įvyks, po grįžimo prie drachmos žlugs visas Graikijos bankininkystės sektorius, o šalies BVP smuks 30 proc. ar daugiau.

Tarp kitų grėsmių „Deutsche Bank“ išskiria galimą Prancūzijos aukščiausiojo skolinimosi reitingo sumažinimą, Kinijos ekonomikos augimo sulėtėjimą iki 5-6 proc., Europos bankų kreditavimo programų apribojimą, likvidumo krizę žaliavų prekių rinkoje, patikimų aktyvų apimčių sumažėjimą ir smarkų pensijų deficito padidėjimą Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtąja rizika banko specialistai vadina Europos ir pasaulio ekonomikos augimą, viršijantį prognozuojamus rodiklius. Tai jie paaiškino tuo, kad daugelis investuotojų gali prarasti lėšų išaugus aktyvų kainai.

„Deutsche Bank“ nuomone, 2012 metai bus palankesni pasaulio rinkoms nei praeinantys. Jie prognozuoja stipresnį juanio vaidmenį pasaulinėje prekyboje, laipsniškai spartėjantį ūkio augimą besivystančiose šalyse ir kartu didesnę infliaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų