REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcija Seime kritiškai vertina nuskambėjusius karštligiškus kai kurių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovų siūlymus svarstant 2012 metų valstybės biudžeto projektą galimai įvesti naujus mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcija mano, kad šiandien Lietuvoje prie „prabangos“ mokesčių priskirti nekilnojamojo turto mokestį, naują mokestį už automobilius yra visiškai netinkama, nes šiuo atveju jie neturi nieko bendra su prabanga – šie mokesčiai paliestų kasdienes ir būtinąsias žmonių reikmes. Tuo metu viešai nuskambėję siūlymai sustabdyti iki 2 procentų ir taip sumažintas „Sodros“ įmokas į privačius pensijų fondus yra neatsakingi bei neteisingi dirbančiųjų žmonių atžvilgiu.

REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcija primena, kad mūsų šalies vadovai dar šių metų gegužės mėnesį, vertindami nekilnojamojo turto ir automobilių mokesčių įvedimo galimybes Lietuvoje, atsižvelgiant į Tarptautinio valiutos fondo (TVF) rekomendacijas, yra viešai ir nedviprasmiškai pareiškę, kad tokių TVF pasiūlymų jau nusibodo klausytis.

„Norime aiškiai pasakyti, kad nepritariame naujų mokesčių įvedimui Lietuvoje, kurie tik dar labiau padidintų socialinę atskirtį, nuskurdintų paprastus dirbančius šalies žmones. Diskutuojant dėl biudžeto spragų užkamšymo, mūsų nuomone, šiuo metu yra dirbtinai supriešinamos dvi visuomenės grupės – pensininkai ir dirbantieji, tokiu būdu keliama įtampa visuomenėje. Tai netoleruotina“, –  teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Algis Kašėta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų