REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prasidėjus šventinei pirkimo ir pramogavimo karštinei vertėtų bent minutėlę stabtelėti ir pagalvoti apie tuos, kurie per šventes nesės prie vaišėmis nukrauto stalo ir kurių namų durų nepravers mylintys giminaičiai ar draugai – senatvė gali būti labai vieniša ir skurdi.

REKLAMA
REKLAMA

Maltos ordino savanoriai, kurie lanko vienišus ir ligotus senolius namuose, slaugo juos ir padeda pasirūpinti pačiais svarbiausiais reikalais gali papasakoti gausybę istorijų, kaip skurdžiai šie žmonės pasitinka gyvenimo saulėlydį ir kartais savanorio atvežtas dubenėlis karštos sriubos yra vienintelis tos dienos maistas.

REKLAMA

Gruodžio 6 d. prasidėjo jau šeštus metus vykstanti labdaringa nacionalinė iniciatyva „Maltiečių sriuba“. Akcijos pristatymo spaudos konferencijoje Maltos ordino ambasadorius Lietuvai grafas Douglas Fon Saurma-Jeltsch kalbėjo: „Lietuvoje 44 proc. vyresnių nei 70 metų žmonių gyvena žemiau skurdo ribos, dalis jų kenčia šaltį ir alkį, mes turime pasirūpinti šiais žmonėmis, nes tai mūsų kaimynai, draugai. Negalime palikti vienišų, sergančių, neprižiūrimų... “

REKLAMA
REKLAMA

Ambasadorius džiaugėsi, kad akcija „Maltiečių sriuba“ kasmet sulaukia sėkmės, pavyksta atkreipti Lietuvos visuomenės dėmesį į šią problemą. Šią iniciatyvą rėmė ir joje dalyvavo LR prezidentė Dalia Grybauskaitė, LR prezidentas Valdas Adamkus, LR Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir Seimo nariai, miestų merai.

„Vis daugiau į šią akciją įsitraukia Lietuvos miestų ir miestelių. Šiemet maltiečių sriubos renginiai vyks 21 mieste, kur savanoriai ir žinomi žmonės dalins žmonėms sriubą miestų centruose ir kartų rinks aukas senukams bei atkreips visuomenės dėmesį į šią problemą“, – kalbėjo Douglas Fon Saurma-Jeltschas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet prie „Maltiečių sriubos“ akcijos prisideda ir kūrybos namai „Elitaz“, kurie kartu su TV televiziją sausio 6 d. organizuoja koncertą, kuriuo tiesioginės transliacijos metu Lietuvos žmonės bus kviečiami paaukoti.

Renginių ir organizatorius ir prodiuseris Gediminas Jaunius spaudos konferencijoje kalbėjo: „Mūsų komandai didelė garbė prisidėti prie šios iniciatyvos. Organizuodami šį koncertą pasitelksime visas televizijos galimybes, norime koncertą padaryti kitokį, bet kartu, kad bet kurio amžiaus žmogus žiūrėdamas transliaciją pagalvotų ne tik apie socialines problemas, bet ir apie vieną didžiausių šių dienų problemų – dėmesio stoką artimiesiems.“ G. Jauniaus teigimu, jauni žmonės privalo atkreipti savo dėmesį į tuos, kuriems reikalinga pagalba.

Šiemet prie „Maltiečių sriubos“ akcijos prisidėjo ir visas būrys Lietuvos žvaigždžių – daininkė Elena Puidokaitė–Atlanta, stipriausiu pasaulyje žmogumi tituluotas Žydrūnas Savickas, aktorė Gabija Ryškuvienė, atlikėjas Stano ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų