REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į eismo įvykį patekusio Seimo nario Ryto Kupčinsko teisinė neliečiamybė išsaugota.

Antradienį parlamentarams neužteko reikiamo balsų skaičiaus priimti laikinosios tyrimo komisijos parengtą rezoliucijos projektą, kuriame siūloma duoti sutikimą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo nario R. Kupčinsko laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Už šią rezoliuciją balsavo 42 Seimo nariai, 6 buvo prieš, 17 parlamentarų susilaikė.

„Seimas – ne teismas ir ne mūsų kompetencijoje įvardinti, kas kaltas, o kas – ne. Mūsų pareiga – sudaryti galimybę teisėsaugos institucijoms tirti, ar buvo padarytas nusižengimas, ar nebuvo“, – apgailestaudama dėl balsavimo rezultatų sakė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA

Komisijoje dirbo 11 Seimo narių. Jai vadovavo konservatorius Kęstutis Masiulis, pavaduotoju buvo socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Lapkričio mėnesį generalinis prokuroras Darius Valys paprašė Seimo sutikimo patraukti į baudžiamąją atsakomybę Seimo narį R. Kupčinską. Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą dėl parlamentaro vasarą padarytos avarijos, per kurią R. Kupčinskas automobiliu partrenkė per pėsčiųjų perėją dviračiu važiavusią merginą ir nesunkiai ją sužalojo.

REKLAMA
REKLAMA

R. Kupčinskas pats prašė Seimo narių, kad jie atsižvelgtų į generalinio prokuroro D. Valio prašymą, sutiktų patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn ir balsuotų už jo teisinio imuniteto panaikinimą, primena ELTA.

Šiuo metu yra atlikti visi būtini ir įstatymo nedraudžiami ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, tačiau norint baigti tyrimą R. Kupčinskui turi būti surašytas pranešimas apie įtarimą, o jis pats turi būti apklaustas.

Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų