REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijoje neonacių grupuotė, kuri yra įtariama dešimties žmonių nužudymu, buvo sukūrusi savo žinomo stalo žaidimo „Monopolis“ versiją, kurioje ant žaidimo lentos langelių pasirodė nacių koncentracijos stovyklos, praneša Telegraph. Savadarbės žaidimo lentos buvo aptiktos gaujos naudotame garaže šalia pagamintų bombų.

REKLAMA
REKLAMA

Žaidimas buvo pavadintas „Pogromly“. Jame tradiciniame „Monopolyje“ esančius geležinkelio stočių langelius pakeitė koncentracijos stovyklos. Žaidėjai galėjo įsigyti Aušvico, Dachau, Buchenvaldo ir Ravensbruko stovyklas. Kiekviena iš jų kainavo 4000 reichsmarkių, valiutos naudotos Hitlerio Vokietijoje.

REKLAMA

Žaidimas buvo pradedamas langelyje, pažymėtame svastika, kituose langeliuose pasirodydavo pats Hitleris, žydai ir SS emblemos. Pats žaidimas paremtas Krištolinės nakties įvykiais. 1938 metų lapkričio 8 dieną naciai pradėjo siaubingą žydų pogromų kampaniją, sugriaudami šimtus sinagogų ir žydams priklausančių parduotuvių. Buvo suimta apie 30 000 žmonių, kurie vėliau buvo išsiųsti į koncentracijos stovyklas.

Įtariama, kad neonacių gauja galėjo pagaminti daugybę šio modifikuoto žaidimo kopijų, kurios cirkuliavo tarp radikalų. Jų kaina siekė daugiau nei šimtą litą. Tai buvo viena iš neonacių grupuotės finansavimo priemonių.

Žaidimu prekiavo grupuotės vadas Andre K., kuris šiuo metu jauyra suimtas.

Taip pat skaitykite:

Buvęs Vokietijos neonacis: įsivaizdavau, jog esu didvyris

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų