REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų gruodžio 1 d. Varšuvoje (Lenkija) vykusiuose tarptautinio konkurso „Discover e-volunteering“ apdovanojimuose Nacionalinė moksleivių akademija buvo įvertinta už inovatyvumą bei sėkmingą interneto naudojimą gabių vaikų ugdyme. Jai įteiktas „Orange Foundation“ fondo skirtas 2000 eurų prizas, kuris bus naudojamas nuotolinio ugdymo programos tolimesniam įgyvendinimui.

REKLAMA
REKLAMA

2011 metai yra skelbiami Europos savanorystės metais. Ta proga pirmą kartą Europoje buvo organizuojamas konkursas „Discover e-volunteering“, kurio tikslas – pagerbti iniciatyvas ir tuo pačiu skatinti įdomių projektų, kurie susiję su savanoryste nuotoliniu būdu, plėtrą.

REKLAMA

Iš tiesų, konkurso organizatoriai „The Good Network Foundation“ įrodė, kad internetas ir informacinės technologijos Europoje gali būti priemone, kurią galima panaudoti savanorystei, kuriant gražius, įdomius bei prasmingus projektus.

Iš viso šiame konkurse buvo pateikta apie 90 savanorystės projektų, kuriuose naudojamas internetas, iš 18 Europos šalių. Iš gautų paraiškų konkurso komisija atrinko 12 geriausių nominantų, tarp kurių buvo ir Nacionalinės moksleivių akademijos projektas – nuotolinio ugdymo programa, skirta gabiems, talentingiems bei didelį potencialą mokytis turintiems vaikams, nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos ar socialinės padėties. Už 12 išrinktų nominantų „Discover e-volunteering“ interneto puslapyje balsavo internautai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Nacionalinės moksleivių akademijos direktorės Eglės Daunienės, dalyvaudama šiame konkurse, Akademija atrado naują žodį – „elektroninė savanorystė“. E-savanoriška veikla iš dalies arba visiškai vystoma per interneto prieigą namie, darbe ar kitur. Ir nors veikla vyksta virtualiame pasaulyje, ji neša naudą realiame gyvenime.

„Savanorystė virtualiu būdu iš tiesų atspindi šio laikmečio dvasią, taip veikiant galima padaryti labai daug gerų darbų. E-savanorystės dėka NMA sėkmingai veikia jau aštuntus metus. Smagu, kad ir pati paraiška konkursui buvo paruošta e-savanorystės būdu. Du NMA e-savanoriai, Akademijos absolventas Andrius Aučinas bei ankstesnė NMA direktorė Lina Danienė, paraiškos turinį aptarė elektroniniais laiškais ir paruošė ją nė karto nesusitikę gyvai“, - dalyvavimo konkurse priešistore dalinosi Eglė Daunienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Akademijos direktorės, elektroninė savanorystė turi labai daug bendro su savanoryste realiame pasaulyje. Čia taip pat reikia motyvacijos, noro užsiimti savanoriška veikla. Skirtumas tas, kad čia peržengiamos laiko ir erdvės ribos bei atveriamos naujos bendradarbiavimo formos ir sritys.

„NMA nuotoliniu būdu savanoriauja didelis būrys žmonių, tikinčių idėja bei norinčių duoti kažką kitam. Esame labai dėkingi visiems NMA Alumni nariams, studentams, dėstytojams, kurie, būdami net ir užsienyje, įsitraukia į Akademijos veiklą ir su naujai įstojusiais akademikais dalinasi savo patirtimi bei žiniomis“, - džiaugėsi NMA direktorė Eglė Daunienė.

REKLAMA

Apie VšĮ „Nacionalinė moksleivių akademija“:

„Nacionalinė moksleivių akademija“ steigėjai - Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas „Pagalba Lietuvos vaikams“ ir Bronė Narkevičienė. Akademijoje be nuotolinio ugdymo programos, organizuojamos ir rudens, žiemos ir vasaros sesijos, kuriose akademikai gali pagilinti pasirinkto dalyko žinias, tačiau jose ypatingas dėmesys skiriamas asmenybės ugdymui – savęs ir pasaulio pažinimo, kūrybiškumo, pilietiškumo ugdymo užsiėmimams, kurie padeda plėsti akiratį, suprasti save ir mokytis padėti kitiems. Taip pat be sesijų organizuojami ir kiti nauji, novatoriški projektai, konkursai, nes vienas pagrindinių Akademijos tikslų – išbandyti ir kurti naujus mokymo(si) metodus, kurie ilgainiui galėtų įsitvirtinti ir švietimo sistemoje. Akademijos veikla yra finansuojama Lietuvos verslininkų lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų