REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastabos apie „Tadą Blindą“

Buvau ir aš keturis metus reklamuotame lietuviškame blockbusteryje „Tadas Blinda“, ir džiaugiausi, ir liūdėjau.

REKLAMA
REKLAMA

Džiaugiausi pirmiausiai fantastiška garso kokybe. Nors tai ne pirmas gerai įgarsintas lietuviškas filmas, bet pagirti negaila.  Antra, labai gražus, sodrus vaizdas. Rūkai savo vietoje, aušra savo vietoje, naktis irgi savo. Trečia, jokio, iki šiol, nežinia, iš kur, atsiradusio ir ilgam lietuviškam kine (net graudu šį žodį vartoti) įsigalėjusio lėtumo ir melancholijos, kur kažkas... kažkur.... eina... šliaužia....(daugtaškiai čia tyčia, tam, kad būtų išlaikytos pauzės) žiūri....varva ašara ir panašūs penktokų atsiminimų sąsiuvinių žinučių nuotaikų motyvai. Ačiū „Tado Blindos“ kūrėjams už dinamišką filmą, daug dialogų, veiksmą, judesį ir pan.

REKLAMA

Tai buvo pliusai.

Liūdėjau. Nors filmas veržlus, greitas, įtraukiantis, bet scenarijus pasirodė lėkštas. Ir išgirtieji aktoriai, nors vaidino gerai, bet jų personažai pasirodė labai vienpusiški (na, jei blogiukas, tai iki kaulų smegenų, kaip koks vilkas trijų paršiukų pasakoje). Be to, didaktika, kaip istorinėse pasakose apie gerąjį kunigaikštį Vytautą praėjusio amžiaus 3–4 dešimtmetyje, mane nuoširdžiai verčia vemti. T.y., produktas pateiktas sukramtytas, apvirškintas, belieka tik praryti net nepamąsčius. Na, populiarusis kinas turbūt toks ir turi būti, kad būtų populiarus (tada čia irgi buvo pliusai).

REKLAMA
REKLAMA

O dabar pateiksiu keletą perliukų, kuriuos žiūrovai ištraukia iš kiekvieno filmo, nesvarbu, kokio krašto jis bebūtų:


  • Kaip ir daugeliui žiūrėjusių, užkliuvo vieta su alumi, kai Tadas sako: „Geras alus, špyga taukuota.“ Matyt, filmo kūrėjai nušovė du zuikius iš karto – pastatė filmą, o dabar jį dalimis karpys ir reklamuos įvairius produktus, šiuo atveju – alų.

  • Vienoj vietoj prajuokino įgarsinimas. Tiksliai nepamenu momento, bet veiksmas vyksta laukuose, kažkas kažkur bėga ir šaukia, o įgarsinime girdisi koridoriaus aidas.

  • Jokių plasmasinių laikrodžių ir elektros stulpų nemačiau.


Pliusų ir minusų apylygiai, bet mano patriotizmas nugalėjo – duodu 7/10 ir laukiu ką čia dar pakritikavus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų