REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak žvalgybos pranešimo, Afganistano prezidentas Hamidas Karzajus (Hamid Karzai) ieško būdų išlikti valdžioje po 2014 m., kai baigsis jo antroji kadencija, praneša „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Bonoje prasidėjo tarptautinė konferencija dėl Afganistano ateities po 2014 m., kai iš šalies pasitrauks NATO kariai. Tuo tarpu Vokietijos federalinė žvalgybos tarnyba pranešė, kad H. Karzajus nori „pertvarkyti Afganistano centrinę vyriausybę“.

REKLAMA

„Manoma, kad jis taip elgiasi, nes nenori pasitraukti, nors viešai yra sakęs, kad neketina pratęsti savo valdymo“, - žvalgybos ataskaitą cituoja Vokietijos dienraštis „Bild“.

Dienraštis rašo, kad, Vokietijos žvalgybos tarnybos nuomone, H. Karzajus ieško „kūrybingo būdo“ apeiti dviejų kadencijų limitą, kurį numato Afganistano konstitucija.

Vokietijos savaitraštis „Der Spiegel“ pirmadienį citavo H. Karzajų, kuris teigė, kad po 2014 m. ketina gyventi Kabule „kaip pensininkas ir laimingas pilietis“.

Afganistano užsienio reikalų ministro pavaduotojas konferencijos Bonoje užkulisiuose sakė, kad pranešimas apie prezidento ketinimus išlaikyti valdžią yra „nesąmonė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų