REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europa dėl ekonominių problemų ir šiltos žiemos 2011 metais sumažins dujų vartojimą 44 mlrd. kubinių metrų, prognozuoja „Deutsche Bank“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų prognozėmis, dujų paklausa 2011 metais, palyginti su praėjusiais metais, sumažės 44 mlrd. kubinių metrų dujų. Iš dalies tai susiję su šilta žiema“, – teigiama „Deutsche Bank“ ataskaitoje.

REKLAMA

Banko duomenimis, 2011 m. vidutinė oro temperatūra septyniose Europos šalyse – Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Nyderlanduose ir Belgijoje – buvo aukštesnė nei vidutinė 1990-2009 m. laikotarpiu.

Kaip parodė neseniai atlikta „Reuters“ apklausa, analitikai prognozuoja 60 mlrd. kubinių metrų dujų perviršį Europos rinkoje 2011-2012 m. BP duomenimis, 2010 m. pasiūla viršijo paklausą 10,5 mlrd. kubinių metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos dujų kompanija „Gazprom“, tiekianti Europai apie 40 proc. dujų, bus priversta sumažinti kainas dėl smukusios paklausos ir ekonomikos nuosmukio, neseniai pranešė kompanija „Xenon Capital Partners“, kuri investuoja į Rusijos energetikos sektorių ir teikia konsultacines paslaugas.

Tačiau pati „Gazprom“ neskuba daryti nuolaidų – bendrovės vadovas Aleksejus Mileris neseniai pareiškė, kad monopolija tik nežymiai sumažins kainą Europos vartotojams, kurie lapkritį mokėjo vidutiniškai 446 JAV dolerius už tūkstantį kubinių metrų dujų.

2010 m. „Gazprom“ Europai pristatė 138,6 mlrd. kubinių metrų dujų. 2011 m. „Gazprom“ planavo į ES šalis pristatyti 151-152 mlrd. kubinių metrų dujų, o 2012 metais – padidinti tiekimą iki 164 milijardų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų