REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Seimo rinkimų likus beveik metams (rinkimai turi įvykti kitų metų spalį), faktiškai prasidėjo rinkimų kampanija – rugsėjį paskelbta, jog vienmandatėje apygardoje socialdemokratams atstovaus rajono mero Prano Petrošiaus sūnus verslininkas, rajono tarybos narys Darius Petrošius. Vietinius kandidatus pasirinko valstiečiai liaudininkai ir „darbiečiai“. O partijos „Tvarka ir teisingumas“ skyriuje vyrauja nerimo nuotaikos – iš pirmininko pavaduotojų pasitraukus Sigitui Kancevyčiui pasigirdo kalbų, kad skyrius gali subyrėti.Galėjo kandidatuoti tėvas, bet gerai bus ir sūnus

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis tikėjosi, kad socdemai į Seimą eiti siūlys politikos vilkui rajono merui Pranui Petrošiui, bet jau rugsėjį socdemai pristatė savo kandidatą – mero sūnų, verslininką, rajono tarybos narį, teisės mokslų daktarą Darių Petrošių. Tai buvo gerokai netikėtas ir šiek tiek rytietiškas viražas. Ne todėl, kad siūlomas politikos naujokas – gabūs jauni žmonės pageidaujami visur, bet kad patyrę politikai užleido vietą socdemų vado sūnui.

REKLAMA

Rajono meras, Socialdemokratų partijos skyriaus pirmininkas P.Petrošius, „Tauragės kurjerio“ paklaustas, ar tai, kad rinkimams buvo pasirinkta jo sūnaus Dariaus kandidatūra, nenuvils šią partiją palaikančių rinkėjų, nes meras šioje partijoje yra ryškiausia figūra, atsakė, kad jeigu būtų išrinktas, jis negalėtų apleisti rajono vadovo posto, nes per savivaldybių rinkimus įsipareigojo rinkėjams ketverius metus dirbti šiame poste.

REKLAMA
REKLAMA

– Per savivaldybių rinkimus man buvo užduotas klausimas apie Seimo rinkimus, pažadėjau, kad dirbsiu Tauragėje, manau, kad čia atnešiu daugiau naudos. Kandidatuoti į Seimą mano sūnui Dariui pasiūlė skyriaus nariai, o ne aš. Matyt, jie įžvelgė, kad jis tinkamas, ir mūsų partijos vadovybė tam pritarė. Reikia žvelgti plačiau, vertinti žmogų pagal įvairius kriterijus, o ne skaičiuoti dinastijas... Vertinant mano įvairiapusę patirtį ir žinant mano reitingus per rinkimus galima daryti išvadą, kad aš galbūt būčiau stipresnis kandidatas, bet reikia įlieti ir naujo kraujo. Nesvarbu, kad Darius mano sūnus, aš už jį agituosiu, nes jis yra šaunus, protingas žmogus, neturi jokių problemų. Be to, mums reikia turėti savo vietinį atstovą Seime, o ne importinį. Ryškių asmenybių neturime, jas reikia išsiauginti, – samprotavo P.Petrošius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsidūrė vos ne sąrašo gale

Nemaloni žinia Tauragės socialdemokratus neseniai pasiekė iš centrinės būstinės. Gavę preliminarų kandidatų sąrašą daugiamandatėse apygardose jie pamatė, kad dukart buvęs Seimo nariu Tauragės šilumos tinklų direktorius Vaclovas Karbauskis ir P.Petrošius atsidūrė sąrašo, kuriame yra apie du šimtai pavardžių, gale. Redakcijos žiniomis, ši naujiena papiktino kandidatus, turėjusius nemenką vietinių rinkėjų palaikymą. Tauragiškiai tai priėmė kaip įžeidimą. Todėl socdemų vadovybei  išsiųstas „paprotinimas“.

REKLAMA

– Pirma buvo galvota daryti abėcėlinį sąrašą, bet vėliau jis darytas chaotiškai. Jis nieko nereiškia, nesvarbu, kokiu numeriu kieno pavardė įrašyta, sąrašas pagal įvairius kriterijus dar bus reitinguojamas, jame bus palikta tik 141 pavardė, tiek, kiek renkama Seimo narių. Sąrašą reitinguos visi partijos nariai, jis dar labai keisis. Reitingavimas vyks iki Naujųjų metų, pavasarį sąrašas bus tvirtinamas. Nepretenduoju patekti į Seimą, jei ten ir patekčiau pagal partijos sąrašą, atsisakyčiau, nes turiu įsipareigojimų savo rinkėjams, daug nebaigtų darbų, o laimėjęs vienmandatėje apygardoje Seimo nario mandato atsisakyti negali, – aptakiai kalbėjo P.Petrošius.

REKLAMA

Tačiau jis nei paneigė, nei patvirtino kalbų apie protestą dėl tauragiškiams skirtų tolimų vietų minėtame sąraše.

Dar niekas neaišku, bet mintyse – Šedbaras?

Nors visi kalba, kad Tėvynės sąjunga-Krikščionys demokratai Tauragės rinkėjams vėl iš Vilniaus „atsiųs“ žinomą teisininką Stasį Šedbarą, per praėjusius rinkimus kitų partijų atstovus nurungusį  Tauragės vienmandatėje apygardoje, šios partijos skyriaus pirmininkas Antanas Stankus, pakalbintas apie galimą kandidatą, teigė, kad dar niekas neaišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kol kas negaliu prognozuoti, koks bus priimtas sprendimas, kas balotiruosis vienmandatėje apygardoje – ar vietinis partijos narys, ar kas nors iš centro. Logika paprasta, pasirinktas bus tas, kuris stipresnis. Partija dar neturi kandidatų daugiamandatėse apygardose preliminarių sąrašų. Viskas turėtų paaiškėti kitų metų sausį, – sakė A.Stankus.

Rinks geriausią iš brolių...

Apie pasiruošimą rinkimams į Seimą pakalbintas Liberalų sąjūdžio rajono skyriaus pirmininkas, verslininkas, rajono tarybos narys Linas Stankus buvo itin lakoniškas.

REKLAMA

– Liberalų sąjūdis dar neturi preliminaraus kandidatų sąrašo, kol kas dar svarstoma, ką į jį įrašyti. Nenumatyti kandidatai vienmandatėse apygardose. Lygiai tiek pat galimybių, kad Tauragėje bus vietinis arba kad atvežtinis kandidatas – bus siūlomas pats geriausias, – aiškino L.Stankus.

Užkulisiuose kalbama, kad vienas iš tų geriausių gali būti kuris nors iš Stankų – Linas arba Darius.

Liberalcentristų skyriaus vadovė Vyriausybės atstovė Tauragės apskrityje teigė, kad dar nežinoma, kas šiai partijai atstovaus vienmandatėje apygardoje, nėra ir tvirto partijos sąrašo, pavyko tik sužinoti, kad šiame sąraše gali būti jos pavardė.

REKLAMA

Pretenduoja trys

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ skyriaus pirmininkas, vicemeras Silverijus Statkus kalbinamas neneigė, kad dėliojamas preliminarus kandidatų sąrašas daugiamandatėse apygardose, tariamasi, kas galėtų rungtis Tauragėje.

– Preliminarus sąrašas bus tvirtinamas gruodžio pradžioje, o galutinai viskas paaiškės tik tada, kai jį patvirtins partijos suvažiavimas, – teigė S.Statkus

Iš jo pavyko išpešti, kad būti renkami Tauragėje kol kas pretenduoja net trys partijos nariai, vienas iš jų – vietinis, kiti du – iš sostinės. Redakcijos žiniomis, vienas iš atvykėlių turėtų būti buvęs  Seimo narys Egidijus Klumbys. Tačiau vicemeras buvo linkęs nutylėti apie skyriaus viduje jau kuris laikas verdančias aistras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nėra dūmų be ugnies

Iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ skyriaus pirmininko pavaduotojo posto pasitraukė šio skyriaus steigėjas Sigitas Kancevyčius. Redakciją pasiekė kalbos, kad šis ruošiasi išeiti į kitą partiją ir išsivesti nemažą būrį narių.

Birutės Baltrušaitytės viešosios bibliotekos direktorius S.Kancevyčius pripažino, kad prieš savaitę atsistatydino iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojo posto, nes trūksta laiko partinei veiklai, mažiau liko ir noro, kadangi dažnai susikerta nuomonės. Nepaneigė kalbų, kad iš partijos pirmininko pavaduotojo posto ketina trauktis ir rajono tarybos narys Juozapas Bauža.

REKLAMA

– Tokias kalbas, kad aš esą palieku partiją, išsivedu dalį jos narių, girdėjau ir aš. Gal kažkas taip suprato pasitraukimą iš pirmininko pavaduotojo posto arba kažkam iš saviškių pasirodė, kad turiu bėgti. Aš partijoje lieku, nors turiu pasiūlymų Tauragėje kurti kitos partijos skyrių ir jam vadovauti, būti rinkimų į Seimą sąraše. Noriu pasakyti, kad aš nebėgu, niekur neišeinu, trylika metų atidavęs partijai, lieku su eilinio nario nuomone. Pasitraukiau iš pirmininko pavaduotojo posto, kad kai kam neužstočiau saulės. Turiu kuo užsiimti – dirbu mėgstamą darbą, turiu kitų įsipareigojimų – padedu įsisukti Tauragės radijui. Išeiti būtų lengviausia, bet negaliu palikti bendražygių, su kuriais nemažai nuveikta, – aiškino S.Kancevyčius.

REKLAMA

Pasirinko vietinius kandidatus

Darbo partija ilgai nelaukė, lapkritį vykusiame dideliame renginyje mūsų mieste pristatė savo kandidatą vienmandatėje apygardoje Tauragėje – verslininką, skyriaus pirmininką Vaidotą Globį. Jis pirmasis šios partijos atstovas išrinktas į rajono tarybą.

„Tauragės kurjerio“ pakalbintas Valstiečių liaudininkų partijos skyriaus pirmininkas Eduardas Anulis atskleidė, kad vienmandatėje apygardoje partija turės vietinį kandidatą – gerai visiems pažįstamą rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Aušrinę Norkienę.

REKLAMA
REKLAMA

– Manau, kad tai labai geras pasirinkimas, Aušrinė Tauragėje gimusi ir augusi, čia netrumpai dirba, ilgiausiai – savivaldybėje, ėjusi įvairias pareigas, yra išsilavinusi, sukaupusi daug žinių, nemažai įvairios patirties, aktyvi ir ištikima partietė, – gyrė E.Anulis.

Pasak jo, partija dar nesudarė net preliminaraus sąrašo kandidatų, kurie kausis daugiamandatėse apygardose.

Pagėgiuose užvirs kova

Tikras politinių aistrų rinkinys laukia Pagėgiuose. Šilutės–Pagėgių rinkimų apygardoje dėl vietos Seime žada susikauti ir dabartiniai Seimo nariai – Kęstas Komskis, Aurelija Stancikienė, Audrius Endzinas ir Arūnas Valinskas. Net neabejojama, kad kova dėl rinkėjų simpatijų užvirs kaip reikiant. Kuris iš kandidatų labiausiai sugebės įtikinti šio krašto gyventojus, sužinosime kitą rudenį.

Jovita STRIKAITIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų