REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip mes geriam dabar ir kaip jie gėrė, kai „jauni buvo“

Šiandien ar vakar išgirdau žinutę apie tai, kad mano idol Amy Winehouse mirties priežastis buvo apsinuodijimas alkoholiu. Tai man priminė nuolatinį nuosavos bobulencijos burbėjimą, kad „mano laikais, vaikeli, niekas taip negerdavo, kaip kad anava jūs čia geriate“. Nors bobutė neskaitys šitos rašliavos, bet aš jos nuomonę tuoj sumalsiu į miltus.

REKLAMA
REKLAMA

1. Jau kuris laikas nebepriklausau niolikmečių kategorijai, todėl aplink save matau ir „suaugusiųjų“ ir „vaikų“ pasaulius. Ir galiu drąsiai pasakyti, remdamasi asmenine patirtimi, kad mano karta geria tikrai mažiau, nei vyresni. Manau, kad mano pažįstami bendraamžiai ir „pakelia“ mažiau, nei vyresni – pvz. teko matyti penkiasdešimtmetį vyrą, iš vakaro išgėrusį pusbutelį degtinės ir butelį vyno, o iš ryto šviežią kaip agurkėlį slidinėjantį ir net nežagsintį.

REKLAMA

Be to, mano draugų tarpe yra žmonių, kurie apskritai nevartoja alkoholio. Ir tikrai ne dėl to, kad būtų „užsikodavę“. Tiesiog jie, būdami blaivaus ir pilno proto nusprendė, kad jiems to tiesiog nereikia.

Tuo labiau vidutiniame ofise nepamatysi geriančio dvidešimtmečio darbuotojo, o tuo tarpu vyresni kartais pasirodo ir su kvapeliu, ir bonkeles stalčiuje laiko.

2. Mano babulencija pasakytų, kad „anksčiau, vaikeli, tai geriau buvo“. Ot ir ne, gerbiamoji, galiu pateikti netgi raštiškų įrodymų. Šiuo metu Mažvydo biblioteka pateikia galimybe internete pavartyti senuosius lietuviškus dienraščius ir laikraščius. Tų laikraščių pagrindiniai „reporteriai“ – iš Lietuvos kaimų ir kaimelių laiškus siunčiantys pralavėję piliečiai, o kas antra žinutė yra apie tai, kas kur pagėręs numirė, sušalo, susimušė ir pan. Net ir tos spaudos vedamieji dažnai kalba apie tai, kad reikia blaivinti tautą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, kaip sako patarlė – anais laikais ir cukrus saldesnis buvo. Dėl to bobulės svaičiojimus dar vertinu ir kaip nostalgiškus paružavintus prisiminimus.

Taigi bent jau aš labai noriu tikėti, kad kuo toliau, tuo mažiau mes geriame, gal todėl ir sumėčiau šiuos kelis argumentus į babulencijos daržą. Na aišku, alkoholį keičia pradžioje minėti miltai. Bet apie juos tai nieko nesuprantu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų