REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio pavakarę gautas pranešimas, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) gavo įspėjimą apie centrinėje jos būstinėje sostinės Vasario 16-osios gatvėje padėtą bombą. Iš pastato evakuoti VMI darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt susisiekė su viena iš VMI darbuotojų, kuri patvirtino faktą, kad apie 17 val. tikrai gautas toks pranešimas, todėl saugumo sumetimais darbuotojai paprašyti skubiai palikti pastatą.

REKLAMA

Nenorėjusi skelbti pavardės kita VMI darbuotoja Balsas.lt sakė, kad besibaigiant darbo dienai buvo pranešta, jog po darbo visi skubėtų namo.

„Tai ir aš savo skyriaus darbuotojams pasakiau, kad šiandien jokių viršvalandžių nebus. Kai išėjome kelios minutės po 17 val. prie pagrindinio pastato Vasario 16-osios gatvėje jau buvo iškviesta policija ir greitoji medicinos pagalba. Ar pagalba buvo iškviesta ir prie kitų pastatų – pasakyti negaliu“.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat sakė, kad tuo metu pastate jau buvo nedaug žmonių, kadangi kai kurie padaliniai darbą baigia 16.30 val.

Gretimame pastate Šermukšnių gatvėje dirbanti moteris teigė, kad apie 16.30 val. išėjusi iš darbo jokių įvykių nepastebėjo.

D. Buta: telefonu buvo pranešta, kad po valandos sprogs bomba

VMI atstovas spaudai Darius Buta informavo, kad šiandien, baigiantis darbui, prieš 17 val., telefonu buvo pranešta, kad po valandos sprogs bomba. „Pasitarus su policijos pareigūnais, darbuotojai buvo informuoti ir ramiai paliko savo darbo vietas“, – teigė D. Buta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, skambinusiojo nurodytas bombos sprogimo laikas jau praėjo, todėl jis daugiau nieko komentuoti negali.

„Manau, pareigūnai toliau dirba savo darbą ir daugiau informacijos jau turėtų teikti jie.“

Į įvykio vietą jau yra atvykę policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos automobilis. Tikslesnių duomenų kol kas nėra.

Pranešimų apie VMI užminavimą būta ir anksčiau

Ekonomika.lt primena, kad Šiaulių apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje 1998 metų balandžio 15 d., nugriaudėjęs sprogimas nusinešė čia dirbusios Jūratės Radavičienės gyvybę ir daugiau nei 20 žmonių sužeidė.

Už Šiaulių mokesčių inspekcijos sprogdinimo organizavimą ir kitus nusikaltimus 2000-ųjų lapkričio 6 dieną 19 metų nelaisvės buvo nubaustas šiaulietis A. Kibildis, kuris, atlikdamas bausmę, mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų