REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pensinis amžius Italijoje bus pailgintas iki 66-erių metų. Pirmadienį Italijos ministras pirmininkas Mario Monti parlamentui pristatė 30 mlrd. eurų vertės taupymo priemonių paketą, skirtą sutvirtinti ekonomiką ir padėti įveikti skolų krizę.

REKLAMA
REKLAMA

Moterims pensinis amžius bus pailgintas laipsniškai (nuo 2012 m. iki 62 metų, o nuo 2018 - iki 66-erių), o vyrams - iškart iki 66-erių. Iki tol šalies piliečiai pasitraukdavo į pensiją 60-ies metų amžiaus.

REKLAMA

Be to, pagal antikrizinį planą bus padidinti pridėtinės vertės (PVM) ir nuosavybės mokesčiai. Be to, planuojama apmokestinti prabangos prekes - tokias kaip jachtos ir vilos.

Įvedęs naują nuosavybės mokestį M. Monti tikisi surinkti daugiau nei 10 mlrd. eurų. Jis taip pat nori sugriežtinti bausmes tiems, kurie vengia mokėti mokesčius.

Pasak M. Monti, pasiūlytos priemonės turėtų teigiamai atsiliepti ne tik Italijos ekonomikai, bet ir sustiprinti euro kursą, pastebi „The Wall Street Journal“.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu Italijos premjeras perspėjo, kad dėl taupymo artimiausius metus gali sulėtėti šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo tempas. 2012 metais BVP turėtų išaugti 0,4-0,5 procento.

Po premjero pareiškimų Italijos akcijų rinka pirmadienį išaugo 2,02 proc. Investuotojai tikisi, kad Italijai paskelbus griežto taupymo programą situacija Europos akcijų rinkoje stabilizuosis.

Šiuo metu Italija yra stambiausia Europos šalis skolininkė, jos valstybės skola siekia 120 proc. BVP. Kitos euro zonos šalys, pavyzdžiui, Vokietija ir Prancūzija ne kartą ragino Italiją sumažinti valstybės skolą. Lapkričio 12 d. Italijos parlamentas priėmė antikrizinį planą, pagal kurį numatoma privatizuoti valstybinę nuosavybę už didesnę nei 15 mlrd. eurų sumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų