REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis iš tolesnių Lietuvos santykių su Rusija tikisi tęstinumo ir mano, kad skirtingas požiūris į istoriją neturėtų trukdyti spręsti dvišalių pragmatinių klausimų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią poziciją Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininkas A. Ažubalis išsakė vertindamas sekmadienį Rusijoje vykusius parlamento rinkimus.

REKLAMA

„ESBO vadovas nevertina rezultatų, ESBO vadovas vertina procesą. Kaip procesą vertiname, jau sakiau: yra daug trūkumų, bet yra ir pozityvumo. Pačių rezultatų tikrai dabar negaliu vertinti, vertinsiu tada, kai baigsis Lietuvos pirmininkavimas“, – Lietuvos žurnalistams Vilniuje „Litexpo“ parodų rūmuose, kur gruodžio 6-7 dienomis vyks ESBO Ministrų Tarybos susitikimas, sakė A. Ažubalis.

„Dėl pažeidimų ir kitų dalykų galiu pasakyti - pirmiausia reikia konstatuoti, ką pasakė ir Petros Eftymius (Petros Efthymious – ESBO Parlamentinės Asamblėjos prezidentas - ELTA), kad žmonės turėjo teisę išreikšti valią. Antras dalykas, kas buvo pažymėta, tai, kad ta valia šiek tiek buvo apribota administracinio kišimosi ir taip pat buvo pastebėta rimtų trūkumų dėl galimybės kandidatams naudotis žiniasklaida. Tai ties šitais faktais, bendrais pastebėjimais galiu apsistoti“, – komentavo A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, po aštuonerių metų pertraukos ESBO pavyko pasiųsti misiją su ilgalaikiais ir trumpalaikiais stebėtojais.

Paprašytas pakomentuoti, kokius mato tolesnius Lietuvos ir Rusijos santykius, Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė jų tęstinumą.

„Manau, kad ir prieš tai, ir dabar mūsų santykiai vystėsi, ypač prekybos, verslo kryptimi, pozityviai. Tai, kad mes turime su Rusija skirtingą požiūrį į istoriją, į praeitį, neturi trukdyti mums bendrauti sprendžiant praktiškus, pragmatinius klausimus ir taip pat, žinoma, ir pragmatiniai interesai neturi užgožti vertybinio dėmens, mūsų siekių, pavyzdžiui, spręsti praktinius klausimus kaip, sakykime, lietuvių mokytojų situacija Karaliaučiuje“, – kalbėjo A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų