REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma norėtų išsiaiškinti ne tik kas iš politikų atsiėmė SNORE laikytus indėlius, bet ir „lėšas už įgytus indėlių sertifikatus ar banko obligacijas“, taip pat jis norėtų žinoti atvejus, „kai atsiimtieji indėliai viršijo draudžiamąjį dydį“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius pasiūlymus Seime svarstomiems dokumentams dėl indėlių atsiėmimo SNORO banke J. Razma pirmadienį įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

REKLAMA

„Yra svarbu žinoti ne tik kurie politikai ar pareigūnai atsiėmė indėlius, kurių sumai neviršijus 100 tūkst. eurų būtų juos kiek vėliau atgavę, bet ir išsiaiškinti, ar nėra tokių atvejų, kai buvo atsiimtos lėšos už įgytus nedraustus banko produktus - indėlių sertifikatus bei obligacijas, taip pat išskirti tuos atvejus, kai atsiimtieji indėliai viršijo draudžiamąjį dydį“, - sako J. Razma.

Seime yra svarstomos kelios iniciatyvos, siekiant išsiaiškinti, kas iš Seimo narių atsiėmė SNORE laikytus indėlius.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas užregistravo Seimo rezoliucijos projektą, kuriuo prašoma SNORO administratoriaus nurodyti šios kadencijos Seimo narius, atsiėmusius šiame banke laikytus indėlius iki Lietuvos banko sprendimo paskelbti SNORĄ nemokiu ir sustabdyti jo veiklą, tai yra, po 2011 m. rugsėjo 1 d.

Tokią informaciją prašoma pateikti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Praėjusį ketvirtadienį nutarimo projektą „Dėl informacijos, susijusios su viešuoju interesu, pateikimo Lietuvos Respublikos Seimui“ Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame nutarimo projekte prašoma Lietuvos banko valdybos nurodyti, kurie šios kadencijos (2008-2012 metų) Seimo nariai ar jų šeimos nariai, 15-osios Vyriausybės nariai ar jų šeimos nariai, Lietuvos banko darbuotojai ar jų šeimos nariai, taip pat šių institucijų asmeninio (politinio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai ar jų šeimos nariai laikotarpiu nuo 2011 m. vasario 1 d. iki Lietuvos banko sprendimo paskelbti banką SNORAS nemokiu ir sustabdyti jo veiklą atsiėmė šiame banke laikytus indėlius.

Tokią informaciją prašoma pateikti per savaitę nuo nutarimo priėmimo dienos.

Tuo tarpu Seimo narys Žilvinas Šilgalis renka parlamentarų ir Vyriausybės narių, neprieštaraujančių informacijos apie jų galimas finansines operacijas SNORE paviešinimui, parašus.

REKLAMA

Ž. Šilgalio teigimu, jau apie 130 Seimo ir Vyriausybės narių savo parašais davė sutikimą, kad būtų paviešinta tokia informacija.

„Kiekvieno asmeniškai pasirašytas tekstas bus išsiųstas Lietuvos banko valdybos pirmininkui ir, tikiuosi, niekam nebebus kliūčių išsiaiškinti, ar nepasinaudota tarnybine padėtimi sprendžiant savo ar savo šeimos finansinius klausimus likusių indėlininkų sąskaita. Visuomenė turi teisę žinoti, o kito teisiško kelio, kaip asmeninis sutikimas, deja, nėra“, - teigia Seimo narys Ž. Šilgalis.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas atsisakė pateikti Seimo nariams konfidencialia laikomą informaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų