REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos Finansinių paslaugų priežiūros įstaiga (FSA) nubaudė britų banką HSBC 10,5 mln. svarų sterlingų bauda už nekorektiškus patarimus senyviems klientams. Finansų įstaigai taip pat teks sumokėti 29 mln. svarų kompensacijų. Apie tai pranešama oficialiame žinybos pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškime patikslinama, kad 2005-2010 m. laikotarpiu HSBC antrinės įmonės NHFA specialistai patarė 2 tūkst. 485 klientams, kurių vidutinis amžius siekė apie 83 metus, investuoti lėšas į finansinius penkerių metų trukmės produktus. FSA šias rekomendacijas pavadino nekorektiškomis, nes specialistai neatsižvelgė į investuotojų amžių. Klientai, kurie po kiek laiko prarado viltį gyventi iki išmokėjimo termino, buvo priversti atsiimti lėšas anksčiau ir taip patirti nuostolių.

REKLAMA

Ištyrę apie trečdalį bankų sutarčių FSA specialistai pripažino, kad 87 proc. atvejų NHFA darbuotojų pateiktos rekomendacijos buvo nekorektiškos. Bendra suma lėšų, investuotų vadovaujantis tokiomis rekomendacijomis, siekė 285 mln. svarų, tai yra vidutiniškai 114 tūkst. svarų žmogui.

Bauda, paskirta HSBC, yra didžiausia, kokią FSA kada nors yra skyrusi mažmeniniam bankui.

Finansų įstaigos neretai kaltinamos tuo, kad dėl pelno klaidina klientus arba neatskleidžia visos informacijos apie produktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų