REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po Vilniuje šeštadienį praūžusio Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionato Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas ir turnyro direktorius Virginijus Visockas tvirtino, kad dėl „Žuvėdros“ triumfo, atmosferos arenoje ir žiūrovų gausos jis buvo itin sėkmingas.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame labai patenkinti renginiu – susirinko labai daug žiūrovų, o atmosfera buvo tiesiog užburianti“, – balsas.lt teigė planetos pirmenybių direktorius V. Visockas.

REKLAMA

Klaipėdos „Žuvėdros“ pirmosios komandos šokėjai ant „Siemens“ arenos parketo septintą kartą istorijoje pasipuošė pasaulio čempionato aukso medaliais. Klaipėdiečiai pagal grupės „Scorpions“ muziką atliko kompoziciją „Uraganas“ ir ne kartą privertė pakilti susirinkusius žiūrovus nuo kėdžių .

Antrąją vietą užėmė  Europos čempionas ansamblis iš Rusijos – „Vera“, treti liko Vokietijos Diuseldorfo „Rot-Weiss“ šokėjai. Antroji „Žuvėdros“ komanda užėmė penktą vietą. Abejoms Lietuvos komandoms vadovauja Skaistė ir Romaldas Idzelevičiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal Kūno kultūros ir sporto departamento taisykles galime organizuoti savo sporto šakos čempionatus tik kas dvejus metus. 2013 metais gal ir galima tikėtis panašaus reginio“, – komentavo V. Visockas.

– Ar šiame čempionate buvo staigmenų?

– Teisėjai šįkart labai drąsiai vertino, nes jie yra patyrę ir nebijo autoritetų. Vokiečių Brėmeno „Gruen-Gold-Club“ komanda, iki kol vertintojai parodė balus, buvo laikyta pretendente į prizinę vietą, tačiau teisėjai nusprendė kitaip ir jie liko ketvirti. Brėmeno ansamblį aplenkė ir Vokietijos vicečempionai – Diusledorfo „Rot-Weiss“ šokėjai. Jie gavo geresnius įvertinimus ir iškovojo bronzą. Tai buvo staigmena, turint omenyje, kad Brėmeno kolektyvas buvo pasirengęs pasiimti pirmą vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar dėl to protestų nesulaukėte?

– Kol kas protestų nebuvo, tačiau nemanau, kad jų bus. Mes, kaip organizatoriai, savo funkcijas įvykdėme gerai. Brėmeno ansamblio šokėjams nebuvo nei blogiau, nei geriau negu kitiems dalyviams.

– Kaip vertinate vietų pasiskirstymą finale?

– Pirmos dvi komandos – pirmoji „Žuvėdros“ ir rusai – vieno lygmens. Toliau buvo du vokiečių ansambliai ir „Žuvėdros“ antroji komanda. Galbūt pastaroji fiziškai silpnesnė, bet kompozicija buvo tikrai gera ir kaip komanda galėjo pretenduoti į trečią vietą. Šeštą vietą užėmė austrų komanda – ten galėjo būti ir kas nors kitas. Rezultatai mano nuomone teisingi.

REKLAMA

– Ar visi ansambliai liko patenkinti sąlygomis?

– Kažkokių specialių pageidavimų nebuvo. Visi žino, ką turi gauti, kaip priimti, kokios trukmės turi būti treniruotės. Visi dalyviai patenkinti. Nusiskundimų ar rimtų pastabų nėra.

– Pusė „Žuvėdros“ pirmosios komandos šokėjo atsisveikino po šio pasaulio čempionato. Ar nebus „duobės“?

– Kiekvienas metais buvo taip pat. Trečdalis komandos išeina, jų vietą užima šokėjai iš antros komandos, įstoja naujų studentų, kurie ateina į antrąją komandą. Toks teisingas ratas universitite.

REKLAMA

– Ar vyksta panašūs standartinių sportinių šokių čempionatai?

– Esame standartinių sportinių šokių šalis, tačiau šių šokių ansamblio neturime. Reikia, kad Kaune ar Vilniuje atsirastų tokie treneriai kaip Idzelevičiai ir turėtų ne mažiau entuziazmo. O šokėjų tikrai atsirastų.

PASAULIO ČEMPIONATO REZULTATAI

1. „Žuvėdra-1“ (Lietuva)

2. „Vera“ (Rusija)

3. „Rot-Weiss“ (Vokietija)

4. „Gruen-Gold-Club“ (Vokietija)

5. „Žuvėdra-2“

6. HSV (Austrija)

TIK FAKTAI

Iš viso Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamame pasaulio čempionate dalyvavo 17 šokių ansamblių iš 10 valstybių. Sausakimšoje arenoje įmantrias šokio kompozicijas demonstravo Olandijos, Austrijos, Mongolijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos, Vokietijos, Rusijos šokėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1-6 vietas užėmusios komandos apdovanotos įvairių steigėjų taurėmis, o prizinės pozicijos – ir medaliais. Pasaulio čempionato biudžetas – apie 250 tūkst. litų, kurie surinkti iš Sporto paramos fondo, rėmėjų ir bilietų pardavimo.

Ansamblis „Žuvėdra“ – septyniskart Europos ir septyniskart pasaulio čempionas. Iš viso čempionatuose jis iškovojo 35 įvairių spalvų medalius. Pirmą kartą už Lietuvą 1991 metais pasaulio čempionate startavę Klaipėdos šokėjai užėmė penktą vietą. Šis pasaulio čempionatas „Žuvėdrai“ – 22-asis.

TAIP PAT SKAITYKITE:

T. Rimgaila: baigę finalinį šokį supratome – tai yra viskas

„Žuvėdros“ šokėjai septintą kartą tapo LA šokių pasaulio čempionais

„Žuvėdros“ šokėjai „uraganu“ skries septinto čempionų titulo link

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų