REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešosios įstaigos „Vaikų poliklinika Jūsų namuose“ vienintelė steigėja ir direktorė Aurima Dilienė Vilniaus rajono apylinkės teismo nuosprendžiu nuteista už pasikėsinimą savo naudai įgyti didelės vertės svetimą turtą bei piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

REKLAMA
REKLAMA

A. Dilienė 2008 m., būdama nėščia, tyčia siekė asmeninės naudos ir, VĮ „Vaikų poliklinika Jūsų namuose“ vienintelio steigėjo sprendimu, neteisėtai paskyrė sau, kaip įstaigos gydytojai, 32 000 Lt premiją. Įstaiga jai išmokėjo 23 392,85 Lt sumą, taip padidindama pajamas, pagal kurias apskaičiuojama motinystės pašalpa nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu. Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyriaus specialistės sprendimu, A. Dilienei iš nepagrįstai paskirtos 32 000 Lt premijos buvo išmokėta 14729,97 Lt bei priskaičiuota 85116,23 Lt motinystės pašalpa.

REKLAMA

Be to, kaltinamoji, būdama vienintele minėtos viešosios įstaigos steigėja ir direktore (valstybės tarnautojui prilyginamu asmeniu baudžiamąja prasme), piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi, nepagrįstai įgijo teisę į padidintas savo draudžiamąsias pajamas, kuriuos šiuo atveju sudarė 99 846, 20 Lt, dėl ko didelės žalos patyrė valstybė.

Pati kaltinamoji teigė, kad premiją ji nusprendė sau skirti už tai, kad dirbdama VĮ „Vaikų poliklinika Jūsų namuose“, siekdama reklamuoti savo įstaigą, teikė konsultavimo paslaugas interneto tinklalapiuose, rašė straipsnius, duodavo interviu radijo ir televizijos laidoms, bei atlikdavo kitus darbus, susijusius su įmonės veiklos vystymu, o už tai jokio atlyginimo negaudavo. Išmokėta premija, jos teigimu, padalinus ją iš devynių mėnesių, atitiko gydytojo gaunamą atlyginimą, nors darbų apimtis buvo gerokai didesnė, darbo valandos nenormuotos.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, teismas nustatė, kad paslaugas pagal bendradarbiavimo sutartis A. Dilienė teikė 2008 m., o sutartys sudarytos tik 2009 m., kai VSDFV Vilniaus skyriaus darbuotojai pradėję patikrinimą pareikalavo dokumentų, kurie galėtų patvirtinti minėtų paslaugų atlikimo faktą. Nebuvo pateikta duomenų, kad darbai, už kuriuos paskirta premija, buvo atlikti.

Teismas konstatavo, kad kaltinamoji pasinaudodama tarnybine padėtimi, ekonomiškai nepagrįstai padidino savo draudžiamąsias pajamas, suklaidino Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyriaus darbuotoją, dėl ko jai buvo paskaičiuota nepagrįstai didelė motinystės pašalpa. Teismas nusprendė paskirti kaltinamajai 13 000 Lt baudą bei patenkinti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyriaus 72 100,20 Lt civilinį ieškinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų