REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jauna moteris sėdi ant grindų sukryžiavusi kojas ir juokiasi, kai jai į burną dedamas gabalėlis vaisiaus. Kita, vilkėdama rožine pižama, su būriu draugių žaidžia kortomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios nuotraukos galėtų atspindėti bet kurio Kinijos moterų kalėjimo gyventojų laisvalaikį. Tačiau stebina tai, kad pagrindinės nuotraukų herojės – ne eilinės kalinės, bet mirtininkės, o nuotraukose užfiksuotos paskutinės jų valandos ir netgi minutės prieš egzekuciją.

REKLAMA

Anksčiau nematytos nuotraukos buvo paviešintos beveik po dešimtmečio nuo tada, kai buvo padarytos. Jos suteikė neeilinę progą pamatyti, kaip paskutines savo gyvenimo akimirkas Kinijoje leidžia nuteistieji mirties bausme, rašo dailymail.co.uk.

Komunistinės Kinijos pareigūnai iki šiol nebuvo linkę viešinti informacijos apie mirties bausmių vykdymą, nors būtent šioje šalyje egzekucijų atliekama daugiau nei bet kur kitur pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad civiliam fotografui buvo leista fiksuoti paskutines mirtininkių akimirkas Pirmajame moterų sulaikymo centre pramoniniame Wuhano mieste, centrinėje Kinijoje, – beprecedentis atvejis. Fotografas, kurio asmenybė neatskleidžiama, nuotraukų seriją padarė 2003 metų birželio 24 d.

Vis dėl to nuotraukose užfiksuotos akimirkos buvo tokios jautrios, kad valdžia uždraudė jas publikuoti. Vyriausybė baiminosi, kad šie vaizdai visuomenėje sukels užuojautą mirties bausme nuteistoms moterims.

Tik praėjusią savaitę Honkongo televizija „Phoenix TV“ paviešino nuotraukas, kuriose mirties bausme už narkotikų gabenimą nuteistos Dai Donggui ir He Xiuling valgo paskutinę savo vakarienę, bendrauja su kalėjimo draugėmis, renkasi drabužius egzekucijos dienai ir, galiausiai, eina pasitikti mirties.

Nežinomam fotografui buvo leista fiksuoti iš viso keturių moterų paskutines gyvenimo valandas. Jos visos buvo nuteistos mirties bausme už narkotikų gabenimą. Egzekucija joms drauge su dar 8 kitais nuteistaisiais buvo įvykdyta ankstų 2003 m. birželio 25-osios rytą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų