REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aštuntą valandą ryto Lietuvoje pradėjo veikti keturi balsavimo punktai – Vilniuje, Visagine,  ir du Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA

Į Vilniuje esančią Rusijos ambasadą balsuotojai atvyksta iš Kauno, Alytaus, Panevėžio ir Ukmergės. Į Visaginą – iš Mažeikių. Į Klaipėda – iš Šiaulių , Kuršių Nerijos. Visus norinčius balsuoti prie rinkiminių punktų atveža specialūs nemokami autobusai.

REKLAMA

Rinkiminės komisijos pirmininkas  Aleksandras Mamajevas portalui Balsas. Lt sakė, jog ypač aktyvus laikotarpis prasidėjo apie pietus, kai norinčiųjį atsiduoti savo balsą žymiai padaugėjo. Iki šešioliktos valandos balsavo beveik trys tūkstančiai asmenų, turinčių šią balsuoti.

„Balsuoti turi teisę visi, kas turi Rusijos pasą. Atėjo savo balsą atiduoti ir komandiruotėse esantys asmenys“, – teigė A. Mamajevas.

Anot jo, nepamiršti ir sergantys gyventojai, pas kuriuos su specialiomis rinkimų dėžutėmis apsilankė Rusijos ambasados atstovai. Iki šešioliktos valandos Lietuvoje balsavo apie dvidešimt sergančių ir neįgalių Rusijos piliečių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Mamajevo, rytą į Rusijos ambasadą atvyko dviejų partijų atstovai – (KPRF) Rusijos federacijos komunistų partijos  bei „Spravedlivaja Rossija“ („Sąžininga Rusija“). Kelias valandas išbuvę stebėtojai teigė, jog pažeidimų nepastebėjo.

Dalyvauti rinkimuose atvyko aktoriai, žurnalistai, dvasininkai, turintys Rusijos pilietybę.

Prognozuojama, jog iki aštuntos valandos vakaro turėtų balsuoti apie dešimt tūkstančių asmenų.

Visus ateinančius pasitinka jauki aplinka ir dvidešimt penki rinkimų komisijos nariai, ambasados atstovai, kurie įteikia balsavimo biuletenius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norint balsuoti būtina pateikti pasą bei pažymą, jog rinkėjas yra komandiruotas Lietuvoje. Primą kartą balsuojantys buvo pradžiuginti dovanomis ir gėlėmis.

Taip pat skaitykite:

Už dalyvavimą mitinge Maskvoje sulaikyti opozicinių judėjimų lyderiai

Rusijoje prie balsadėžių atėjo mažiau rinkėjų nei 2007 m.

Rusijos parlamento rinkimuose savo balsą atidavė TKS dirbantys kosmonautai

Rusijoje vykstant rinkimams blokuojami vyriausybę kritikuojantys interneto portalai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų