REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirė Indijos kino legenda Devas Anandas. 88 metų aktorių ir režisierių šeštadienio vakarą Londone ištiko širdies infarktas, sekmadienį pranešė jo šeima. D. Anandas Didžiosios Britanijos sostinėje norėjo išsitirti sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA

Bolivudo veteranas yra suvaidinęs dešimtyse filmų. Jis taip pat dirbo režisieriumi bei prodiuseriu.

REKLAMA

Pasak D. Anando sūnėno, režisieriaus Šekharo Kapuro, jo dėdė dirbo iki paskutinės minutės. „Twitter“ tinkle jis rašė: „D. Anandas dar minutę dirbo, atsisėdo ir nusišypsojo. O kitą minutę jo tarp mūsų jau nebuvo“.

Indijos ministras pirmininkas Manmohanas Singhas pavadino D. Anandą „didžiu menininku, kuris daugiau kaip penkis dešimtmečius linksmino kino mylėtojų kartas“. „ Aš prisijungiu prie milijonų jo gerbėjų ir gedžiu kartu“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

D. Anandas 1923 metų rugsėjo 26–ąją gimė advokato šeimoje. Jis studijavo anglistiką ir teisę, tačiau netrukus pasišventė kinui.

Indas buvo žinomas puikia savo išvaizda ir melodingu balsu. Praėjus tik keleriems metams po savo debiuto juostoje „Hum Ek Hain“ 1946–aisiais jis jau buvo laikomas superžvaigžde. Kaip režisierius D. Anandas debiutavo 1971 metais filmu „Hare Rama Hare Krishna“.

Aštuntajame dešimtmetyje aktorius ėmėsi ir politinės veiklos bei įkūrė savo partiją, tačiau ji gyvavo neilgai. Kartu su kitomis kino žvaigždėmis D. Anandas kritikavo tuometinės ministrės pirmininkės Indiros Gandi (Indira Gandhi) režimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų