REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rusijoje vykstant Valstybės Dūmos rinkimams blokuojami vyriausybę kritikuojantys interneto portalai, kuriais naudojasi daugybė žmonių. Apie programišių ataką prieš savo svetainę pranešė Rusijos radijo stotis „Echo Moskvy“.

REKLAMA
REKLAMA

To tikslas yra užkirsti kelią informacijos apie nusižengimus per balsavimą skelbimui, sekmadienį per „Twitter“ tinklą pareiškė stoties vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas. „Echo Moskvy“ laikoma svarbiausia radijo stotimi, skelbiančia nepriklausomą informaciją.

REKLAMA

Negalima vartyti ir vienintelės nepriklausomos Rusijos rinkimų stebėtojų organizacijos „Golos“ bei žinių portalo „slon.ru“ puslapių internete. Bent jau laikinai nebuvo pasiekiami dienraščio „Kommersant“ ir savaitraščio „New Times“ portalai.

Tai yra pirmasis toks incidentas Rusijoje. Valstybinę žiniasklaidą Rusijoje kontroliuoja Kremlius. Todėl ypač daug rusų informacijos apie situaciją savo šalyje ieško internete. Internetas iki šiol buvo laikomas laisva žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Interneto laikraštis „gazeta.ru“ jau šeštadienį pranešė apie problemas su žinybomis. Į Ryšių ministeriją buvo iškviestas portalo vyriausiasis redaktorius. Tačiau šiuo portalu ir kitais, mažiau populiariais, galima naudotis.

Stebėtojų organizacijos „Golos“ vadovė Lilija Šibanova šeštadienį visą naktį buvo laikoma Maskvos oro uoste. Muitininkai konfiskavo jos nešiojamąjį kompiuterį.

Kremliaus kritikai, kuriems neleista dalyvauti rinkimuose, kalba apie „purviniausią balsavimą“ nuo Sovietų Sąjungos žlugimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos Dūmos rinkimuose aktyviai dalyvauja ir šimtamečiai

Centrinės rinkimų komisijos duomenimis, parlamento rinkimuose Rusijoje aktyviai dalyvauja ir šimtamečiai. Balsavimo teisę šalyje turi 90 piliečių, kurie yra vyresni nei 110 metų, ir 4 tūkst. 500, kurie yra perkopę 100 metų, informuoja agentūra „RIA Novosti“.

Pirmieji savo balsus atiduoda namuose, sakė komisijos narė Nina Kuliasova. „Mes turime labai daug vyresnio amžiaus rinkėjų. Mes paprašėme rinkimų komisijų aplankyti namuose kiekvieną, kuris yra sulaukęs 110 metų, – kalbėjo ji. – Yra tokių rinkėjų, ir jie nori balsuoti“.

N. Kuliasovos duomenimis, namuose jau balsavo 44 seniausi šalies gyventojai. Beveik tiek pat žmonių dar bus aplankyta.

Dažniausiai tokio garbingo amžiaus sulaukia Čečėnijos ir kitų Šiaurės Kaukazo respublikų gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų