REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį Vilniuje vykusiose Lotynų Amerikos šokių ansamblių planetos pirmenybėse Klaipėdos „Žuvėdros“ šokėjai septintą kartą istorijoje pasipuošė aukso medaliais. Pagal grupės „Scorpions“ muziką kompoziciją „Uraganas“ atlikę klaipėdiečiai pakėlė iš savo kėdžių susirinkusius žiūrovus.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją vietą užėmė  Europos čempionai, ansamblis iš Rusijos – „Vera“, treti liko Vokietijos „Rot-Weiss“ šokėjai. „Žuvėdra-2“ komanda užėmė penktą čempionato vietą. Abejoms Lietuvos komandoms vadovauja Skaistė ir Romaldas Idzelevičiai.

REKLAMA

„Dabar kolekcija labai graži – septyni Europos, septyni pasaulio čempionatų medaliai. Yra posakis, kad kurioje šalyje vyksta čempionatas, ta šalis ir laimi: Rusijoje laimėjo rusai, Vokietijoje – vokiečiai. Man visuomet patikdavo laimėti kitoje šalyje. Tačiau šiame čempionate Lietuvoje norėjosi šokti taip gerai, kad niekas net nepagalvotų, jog laimėti galėjo kita komanda, o mums padėjo tik sienos“, – džiūgavo „Žuvėdros“ trenerė S. Idzelevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmenybių finale taip pat šoko Vokietijos „ Gruen-Gold-Club“ ir Austrijos „HSV Zwolfaxing Sektion Tanzsport“ komandos.

Renginį stebėjo Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Tarp svečių ir disko metikas, dukart olimpinis ir pasaulio čempionas Virginijus Alekna.

Šis aukso medalis pusei pirmosios „Žuvėdros“ komandos šokėjų buvo paskutinis. Daugelis jų iš kolektyvo pasitraukia dėl amžiaus, darbų ar šeimos. Laisvas vietas geriausioje Lietuvos ir viename tituluočiausių pasaulio šokių kolektyvų užims pažangiausi antrosios „Žuvėdros“ komandos šokėjai. Vis dėlto, po pergalės „Žuvėdra“ triumfavo ir apie išsiskyrimą dar niekas negalvojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Namų sienos suteikė daugiau įtampos, nes visi atėję tikėjosi iš mūsų geriausio. Ir tu bijai padaryti klaidų, išeini ant parketo visas drebantis. Bet kai publika pradeda šaukti nežmonišku garsu, tu supranti, kad negali daryti klaidų, privalai atrodyti geriausiai. Kalbant apie ateitį kol kas konkrečių planų neturiu. Apie šou projektus galvoti nenoriu, tai visiškai skirtingi dalykai. Čia buvo aukščiausia šokio klasė“, – pergale džiaugėsi „Žuvėdrą“ paliksiantis Tadas Rimgaila.

„Įdėjome labai daug darbo ir atidavėme viską, ką galėjome. Dėl to manome, kad buvom verti titulo. Labai padėjo namų sienos - kai išgirdome publikos ovacijas, galvojome, jog per jas neišgirsime muzikos. Palaikymas numalšino jaudulį ir finale sušokome geriausiai. Dabar „Žuvėdros“ ateitis priklausys nuo vadovų, tačiau aš dar planuoju šokti.“ – kalbėjo šokėja Rūta Jonaitytė.

REKLAMA

Iš viso Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamame pasaulio čempionate dalyvavo 18 šokių ansamblių iš 10 valstybių. Sausakimšoje arenoje įmantrias šokio kompozicijas demonstravo Olandijos, Austrijos, Mongolijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos, Vokietijos, Rusijos šokėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų