REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį įžiebus šviesos skulptūrų alėją ir netradicinę miesto eglę, Palanga pradėjo šventinių renginių maratoną, kuriuo norima pristatyti naują miesto veidą. Kalėdų šviesos miestu tapęs pajūrio kurortas svečius vilios kūrybiškomis pramogomis, skirtomis visai šeimai. Į šventę gausiai susirinko palangiškiai ir miesto svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio vakarą Palangą nušvietė įspūdinga šviesos skulptūrų, sukurtų origami principu, alėja. Iš metalo sukonstruotos maždaug dviejų metrų aukščio skulptūros nudažytos balta spalva, dieną atrodančios lyg nulankstytos iš popieriaus. Naktį kiekviena iš jų nušvinta skirtingomis spalvomis. Šios šviesos alėjos atidarymo metu kurorto svečius ir miestiečius džiugino lazerių ir pirotechnikos specialistų sukurtas reginys.

REKLAMA

Origami sviesos skulpturos Basanaviciaus alejoje Palangoje (nuotr. Organizatorių)Origami sviesos skulpturos Basanaviciaus alejoje Palangoje (nuotr. Organizatorių)

Kalėdų šviesos miestu pasivadinusioje Palangoje įžiebta netradicinė eglė. Šios netradicinės dekoracijos bei  meninės instaliacijos, kurių Palangoje šiemet trečdaliu daugiau nei pernai, skirtos sukurti kuo daugiau jaukumo miesto svečiams bei atverti miesto erdves kūrybai.

„Norime, kad šviesa iš miesto erdvių persikeltų ir į mūsų kasdienybę. Raginame visus atrasti daugiau laiko kokybiškam poilsiui, buvimui su šeima, bendrai kūrybai ir bendroms pramogoms. Siekiame, kad Kalėdų šviesos miestas būtų ne tik šviečiančios lempelės, bet ir vidinė šviesa ir šiluma, kuri trauktų visus svečius sugrįžti. Palanga nori keistis, tapti ne tik vasaros, bet ir žiemos kurortu“, – sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA

Eglutės įžiebimo šventė Palangoje (nuotr. Organizatorių)Eglutės įžiebimo šventė Palangoje (nuotr. Organizatorių)

Visą gruodį Palangoje šurmuliuos įvairūs renginiai. Savaitei projektoriai, šviesa ir lazeriai naujam gyvenimui prikels legendinį Kurhauzą. Jei žiema palangiškius palepins sniegu, numatoma įkurti Senių Besmegenių parką, miesto centre numatoma įkurti ledo diskoteką. Numatoma rengti labdaros koncertus, taip pat teminius Baltijos šalių vakarus.

Mažųjų Palangoje lauks Elfų mokyklėlė, kurioje vaikai bus supažindinami su elfų darbais ir linksmybėmis. Planuojama akcija „Žaislų istorija“, kurios metu vaikai galės apsikeisti žaislais. Kalėdų laukimo metu viena iš Palangos sienų virs „Linkiu“ siena, ant kurios miesto svečiai ir miestelėnai galės užrašyti savo norus ir palinkėjimus, nes garsiai ištarti ar užrašyti norai išsipildo.

Visus šventinius renginius gruodžio 31-ąją vainikuos šventinis karnavalas. Nuo miesto eglės link Palangos tilto judės spalvinga, šventinė eisena, kurioje kviečiami dalyvauti visi. Kaukių paradą vainikuos fejerverkų ir lazerių šou. Naujųjų metų naktį nuo Palangos tilto į dangų pakils 2012 metų simbolis – fantastinis laivas, įkūnijantis lūkesčius bei viltis. Triukšmingai į dangų pakilęs laivas paskelbs apie Naujų metų pradžią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų