REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Panevėžio energijos“ bylą tiriantys prokurorai paprašė teismo vienai įtariamųjų – Danutei Matuzienei – skirti namų areštą, ir jų prašymas buvo patenkintas.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai ir Panevėžio apygardos prokuratūra toliau atlieka ikiteisminį tyrimą Savivaldybės įmonėje „Panevėžio energija“.

REKLAMA

Bene vienintelė viešai įvardyta figūra korupcijos skandalo tyrime – Seimo nario Vito Matuzo žmona Danutė, areštinėje praleidusi dvi paras, ketvirtadienį buvo paleista už 40 tūkstančių litų užstatą. O vakar Panevėžio apylinkės teismas priėmė nutartį D. Matuzienei skirti kardomąją priemonę – tris mėnesius namų arešto.

Kitų įtariamųjų pavardžių naujausiame miestą sudrebinusiame korupcijos skandale prokurorai vis dar neatskleidžia.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą kuruojantis Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys jau ketvirtadienio vakare teigė, kad įtariamajai D. Matuzienei, iš areštinės paleistai už piniginį užstatą, bus skirta kardomoji priemonėnamų areštas. Tai reiškia, kad ateinančius tris mėnesius žinoma miesto verslininkė nustatytu laiku turės būti namuose ir niekur negalės išeiti. Pažeidus kardomąją priemonę, moteriai grėstų suėmimas.

Taip pat įtariamajai uždrausta bendrauti su tam tikrais asmenimis. Su kuriais konkrečiai žmonėmis D. Matuzienė negali palaikyti bet kokio ryšio, prokuroras nenurodė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo vakar Panevėžio apylinkės teisme buvo svarstomas daugiau nei valandą. D. Matuzienę ankstyvą penktadienio rytą į teismo rūmus atlydėjo dukra Ineta. Įtariamosios advokato Vytauto Kupcikevičiaus nebuvo matyti.

Po beveik dviejų valandų apklausos D. Matuzienė taip komentavo situaciją: „Esu labai dėkinga vyrui ir šeimai už palaikymą. Juos visus labai myliu. Esu įsitikinusi, kad teisingumas išsiaiškins viską, o aš jiems padėsiu. Esu teisi ir savo teisumą įrodysiu.“

Į kitus klausimus, kaip jai pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba susiję su bendrovės „Panevėžio energija“ skelbtu neskaidriu konkursu biokurui pirkti, D. Matuzienė neatsakinėjo. Tik trumpai tarstelėjo, kad daugiau komentuoti, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, negali.

REKLAMA

Už Seimo nario V. Matuzo sutuoktinei pateiktus įtarimus, jeigu bus įrodyta, kad jie pagrįsti, Baudžiamasis kodeksas numato rimtą bausmę. Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi arba viršijęs įgaliojimus, jeigu dėl to padaryta didelė žala, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Kodėl būtent šis straipsnis taikomas D. Matuzienei, prokuratūros atstovai vis dar nepaaiškina. Tačiau ketvirtadienį, prieš teismui paleidžiant verslininkę už užstatą, jai STT buvo surengta akistata su kitais šioje byloje apklausiamais asmenimis.

REKLAMA

Kiek iš viso yra įtariamųjų „Panevėžio energijos“ biokuro pirkimo skandale per visą praėjusią savaitę taip pat nepaaiškėjo. „Panevėžio balso“ žiniomis, įtariamųjų ratas šioje korupcijos byloje didėja, bet konkretaus sulaikytųjų skaičiaus ir jiems pritaikytų kardomųjų priemonių neatskleidžia nei STT agentai, nei prokurorai.

Taigi iki šios dienos yra aiškūs tik du asmenys ir abiem jiems pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Be jau minėtos verslininkės D. Matuzienės, jų sulaukė bendrovės „Panevėžio energija“ generalinis direktorius Vytautas Šidlauskas.

Tiesa, ketvirtadienį Panevėžio miesto apylinkės teisme prokurorai pas ikiteisminio tyrimo teisėją apklausė keletą įtariamųjų. Vieną jų teismas yra leidęs suimti.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų