REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svečiams iš kaimyninių šalių patinka prabanga ir skanūs pusryčiai, jau užsakomi kambariai ir vietos restoranuose švęsti Naujuosius Metus.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas populiariausių viešbučių sostinėje – buvęs „Draugystė“, dabar „Crowne plazza“. To paties tinklo viešbučiai įsikūrę ir tokiuose miestuose, kaip Niujorkas, Maskva, Varšuva ir kt.

REKLAMA

Šis viešbutis, anksčiau stovėjęs beveik tuščias, dabar kiekvieną savaitę apgyvendinamas svečių iš kitų miestų bei valstybų.

„Užimtumas, palyginti su pernai metais, padidėjo beveik trisdešimt procentų. O tai krizės kamuojamai Europai – nemažai“, – sakė viešbučio direktorius Rimgaudas Lukaševičius.

Anot jo, lankytojams sudaromos ypatingos sąlygos – jie gali užsisakyti pusryčius į lovą, naudotis svečio kortelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, turistai pastebi ir išskirtinius viešbučio pusryčius, per kuriuos galima paskanauti ne tik dribsnių ir kiaušinienės, bet ir lietinių su sūriu ar mėsa.

Svečias ir Maskvos, gyvenęs viešbutyje beveik tris dienas, džiaugėsi, jog pusryčiauti galima ir kiek pavėlavus: „Ypač gerai nuteikė įvairių daržovių gausus asortimentas, sulčių pasirinkimas. Net Talino „Olimpijos“ viešbutyje pusryčių stalas kiek skurdesnis“.

„Paprastai tiekiant pusryčius taikomi tarptautiniai standartai, bet galima stalą paįvairinti ir nacionaliniais patiekalais“, – pastebėjo R. Lukaševčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, pusryčių kaina siekia devynis eurus. Norint, kad juos patiektų į lovą, reikia primokėti dar apie keturis eurus.

Pageidaujantiems ruošiami cepelinai ar bulviniai blynai. „Viešbučio virtuvėje yra tarkavimo aparatai, todėl tai nesudaro problemų. Juk pagaminti tris – keturis blynus visada galima“, – tikino direktorius.

Anot jo, norinčių pasigardžiuoti tradiciniais lietuvių patiekalais nestinga.

Tokių patiekalų prašo ne tik svečiai iš Rytų, bet ir vakariečiai. Beje, pastebėjo R.Lukaševičius, jau dabar užsakomos vietos ir kambariai švęsti viešbutyje Naujuosius Metus.

REKLAMA

„Jau dabar turime 150 užsakymų, kuriuos priėmėme iš Baltarusijos ir Rusijos turistinių agentūrų“, – džiaugėsi viešbučio vadovas.

Pasak jo, viešbučio paslaugomis mielai naudojasi ir ambasadų darbuotojų svečiai, kurie vertina gryną orą ir parką šalia – neretai atsiranda norinčių ten rytais pabėgioti, pavažiuoti dviračiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų