REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po to, kai  Generalinėje prokuratūroje pradėjo dalyti lapelius, įspėjančius apie būsimas reformas bei etatų panaikinimus, dauguma pareigūnų susirūpino savo likimu. Kai kurie, tiesa, neapsikentę, jog atleidžiami pagal neegzistuojančius įstatymus, kreipėsi į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros prokuroras Kęstutis Vagneris teisme mėgina įrodyti, jog buvo pažeistos konkurso taisyklės.

REKLAMA

„Niekada negalvojau, kad Generalinė prokuratūra gali vadovautis UAB'o principais“, - kalbėjo jau iš darbo atleistas prokuroras.

Nemažai pažeidimų padaryta atleidžiant iš darbo daugiametį prokurorą Algimantą Kliunka. Jo kolegos pasakojo, jog aukštas pareigas einantis prokuroras net nebuvo informuojamas apie įvykius, be jo leidimo buvo priimami nauji, nepatikrinti darbuotojai.

Po to, kai buvo atleistas A. Kliunka, prokuratūra paliko jo kolega Rolandas Tilindis, kuris dabar sėkmingai advokatauja ir atstovauja banko „Snoras“ vadovą Raimondą Baranauską.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kliunka taip pat išlaikė egzaminus ir pradėjo praktikuoti advokato pareigas.

Netrukus po jo, iš pareigų pasitraukė Henriko Daktaro bylą tyręs Linas Belevičius. Neapsikentęs pagiežos paskui išėjo Aidas Mažeika.

Penktadienį „špagas sudėjo“ ir rezonansines bylas tyręs Paulius Jablonskas. Neoficialiais duomenimis, jis patyrė spaudimą iš viršaus, kai pradėjo tirti Sergejaus Novikovo bylą.

Vadovybė jį apkaltino pažeidžiant kai kuriuos procesinius veiksmus.

Likę pareigūnai su nerimu laukia sausio mėnesio, kai bus panaikinta Vilniaus miesto apylinkės bei Vilniaus apygardos prokuratūros. Išnykus kai kuriems skyriams ar padaliniams, daugelis pareigūnų neteks darbo vietų, bus pažeminti pareigose, kai kuriems bus pasiūlyta palikti prokuratūrą arba vykti į kitą miestą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų