REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UEFA prezidentas Michelis Platini užsiminė, kad yra pasirengęs iš esmės keisti klubinių turnyrų tvarkaraščius tam, kad 2022 metų pasaulio čempionatas įvyktų žiemą.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio mėnesį temperatūra Katare neretai pakyla iki 50 laipsnių karščio, todėl yra svarstomi įvairūs variantai. Vienas jų - rengti pirmenybes gruodžio arba sausio mėnesiais.

REKLAMA

Katariečiai taip pat yra žadėję įrengti neregėto galingumo kondicionierius, kurių dėka temperatūra stadione ir už jo ribų galėtų skirtis keliasdešimt laipsnių.

„Jei nuspręstume žaisti žiemą, didelių problemų organizuojant nekiltų,- kalbėjo legendinis prancūzas. - Jei žmonės negalės mėgautis futbolu, nes bus per karšta, tuomet blogai. Vietoje to, kad sezonai Europoje baigtųsi gegužės mėnesį, jie nusitęstų iki birželio, o gruodį būtų trumpam sustabdyti. Kur problema?“

REKLAMA
REKLAMA

Platini taip pat atkakliai gynė sprendimą patikėti Katarui teisę rengti čempionatą, nors kitose pretendavusiose valstybėse, pavyzdžiui JAV ar Japonijoje, tokių bėdų dėl klimato nekiltų.

„Manau puiku vykti į kitą pasaulio dalį, kurioje planetos čempionatas dar niekada nevyko,- gynėsi Platini. - Sprendimas buvo geras, tačiau turime derintis prie situacijos ir ieškoti geriausių išeičių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų