REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pagrasino sujaukti Prancūzijos ir Vokietijos planus skubiai pakeisti Europos Sąjungos (ES) sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Po pokalbio su Prancūzijos prezidentu D. Kameronas sakė, kad prezidentas jo neįtikino, jog, norint sustiprinti euro zoną, būtina keisti ES sutartį.

REKLAMA

D. Kameronas teigia, kad tokios euro zonos institucijos, kaip Europos centrinis bankas (ECB), turi imtis rimtesnių veiksmų ir įtikinti rinkas, kad jis turi pakankamai galios, o valstybės narės turi pasistengti, kad jų ekonomikos taptų konkurencingesnės.

„Nė vienam iš šių dalykų sutarties keitimas nereikalingas, tačiau jeigu sutartis bus keičiama, aš įsitikinsiu, kad mes ir toliau gintume Didžiosios Britanijos interesus“, – žurnalistams sakė D. Kameronas.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau penktadienį Vokietijos kanclerė Angela Merkel sakė, kad ES sutartį reikia skubiai pakeisti ir taip bandyti spręsti euro zonos skolų krizę.

Kitą penktadienį vyksiantis ES viršūnių susitikimas euro zonai gali būti lemiamas. Iki šiol priimti Europos lyderių sprendimai nepadėjo apsisaugoti nuo skolų krizės plitimo iš Graikijos į Airiją, Portugaliją, o dabar – ir į Italiją bei Ispaniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų