REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Panevėžio energijos“ skandale dėl galimų neskaidrių biokuro viešųjų pirkimų įtariamųjų daugėja. O piktnaudžiavimu įtariama Seimo nario Vito Matuzo žmona teisme susipažino su jai skirta bausme, praneša LTV Naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį pavakare paleista už 40 tūkst. litų užstatą, penktadienį Danutė Matuzienė kartu su dukterimi atvyko į teismą išklausyti sprendimo dėl kardomosios priemonės.

REKLAMA

Jai skirtas trijų mėnesių namų arešas, uždrausta bendrauti su kai kuriais asmenimis.

Paklausta, ką sakė teisėjas, D. Matuzienė atsakė: „Noriu pasakyti, kad labai dėkoju vyrui ir šeimai už palaikymą, aš juos labai myliu, esu įsitikinusi, kad teisingumas išsiaiškins viską, aš jiems padėsiu, esu teisi ir savo teisumą įrodysiu“. Į kitus klausimus moteris neatsakinėjo.

Seimo nario žmona įtariama piktnaudžiavimu. Pasak prokurorų, piktnaudžiavimu įtariami visi asmenys, jeigu jie padėjo vykdyti ar organizavo nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai D. Matuzienės vadovaujama bendrove „Platina group“ susidomėjo po to, kai ši ir Žilvičių kooperatinė bendrovė, įregistruota Radviliškio rajone, iš kurio kilęs ir V. Matuzas, laimėjo bendrovės „Panevėžio energija“ viešųjų pirkimų konkursą tiekti biokurą naujai statomai katilinei.

Žilvičių kooperatinei bendrovei kurį laiką vadovavo Gitana Petrukaitienė. Nuo rugpjūčio moteris dirba Panevėžio ligoninėje.

„Ji dirba valytoja. Šiandien ji buvo iki 10 valandos, nes 11 valandai ji turi pakvietimą dalyvauti teisme“, – sakė Gitana Šatinskienė, Dienos chirurgijos skyriaus vyriausioji slaugytoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Panorama“ išsiaiškino, kad moteris 1993-aisiais dirbo „Ekrano“ bendrovėje, kurioje dirbo ir V. Matuzas su žmona, vėliau G. Petrukaitienė dirbo administratore šaudykloje „Baltasis kurtas“, joje dirbo ir D. Matuzienės duktė.

Mūsų žiniomis, kaip liudytoja apklausiama G. Petrukaitienė patvirtino, esą D. Matuzienė ir prikalbinusi ją vadovauti kooperatyvui.

Kol kas „Panevėžio energijos“ byloje yra maždaug šeši įtariamieji, kai kurie jų suimti. Trims mėnesiams nuo pareigų nušalintas bendrovės generalinis direktorius Vytautas Šidlauskas ir dar keli darbuotojai.

Daugiau ikiteisminio tyrimo detalių pareigūnai neatskleidžia.

Zina PAŠKEVIČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų