REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Korporacija „Google“ svarsto galimybę sukurti paslaugą, padedančią įsigyti prekių internetu, taip mesdama iššūkį interneto parduotuvei „Amazon“, praneša „The Wall Street Journal“, remdamasis anoniminiais šaltiniais. Tuo tikslu „Google“ pradėjo derybas su stambiausiais mažmeninės prekybos tinklais, tarp jų - „Macy's“, „Gap Inc“ ir „OfficeMAx“, rašo laikraštis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot „The Wall Street Journal“, „Google“ su pavydu žiūri į „Amazon.com“ „Prime“ paslaugos sėkmę - „Amazon.Com“ siūlo nemokamą prekės pristatymą per dvi dienas visų JAV mastu už metinį 72 dolerių mokestį.

REKLAMA

Apie 40 proc. pajamų „Google“ gauna iš reklamos ir paslaugų, susijusių su mažmenine prekyba, sako „ChannelAdvisor “ ekspertas. Jo nuomone, „AmazonPrime“ sėkmė ėmė kelti pavojų „Google“.

„Kai pirkėjas prisijungia prie “Amazon Prime„, produktų paieška per “Google„ smarkiai mažėja. Kaip “Prime„ vartotojas jūs ieškote per “Google„ ir kitus kanalus tik to, ko negalite rasti per “Amazon", - sako ekspertas.

Tačiau „Google“ neplanuoja tiesiogiai pardavinėti prekių. Prekes pirkėjai pirks iš kompanijos partnerių. Tačiau pirkėjai turės galimybę „Google“ užsisakyti skubų pristatymą. Tokia paslauga, manoma, pirmiausia bus siūloma JAV. Be to, planuojama rodyti, kur yra artimiausia parduotuvė, turinti ieškomą prekę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų