REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus senamiestyje, Sodų, Seinų ir Pylimo gatvių sankirtoje, bus statomas naujas daugiafunkcės paskirties namų kvartalas.

REKLAMA
REKLAMA

„Projekto vieta – svarbus arterinis mazgas. Čia ketinama statyti ir tramvajaus atšaką, yra geležinkelio ir autobusų stotys, važiuoja viešojo transporto priemonės ir nuolat juntamas didžiulis srautas žmonių. Šis kvartalas suformuotų stiprų branduolį Kauno ir Sodų gatvių susikirtimo taške ir atvykstantiems leistų grožėtis suformuotu didmiesčio vaizdu“, – po pasitarimo pas Vilniaus merą Artūrą Zuoką sakė garsus architektas ir projektavimo biuro „Performa“ vadovas Valerijus Starkovskis.

REKLAMA

Pašnekovo teigimu, projektas svarbus miesto infrastruktūrai, sutvarkyta aplinka tik Kauno gatvės pusėje, o nuo „Panoramos“ viešbučio matoma tik apleista dykra.

„Susirinkime pas A. Zuoką dalyvavo departamentų atstovai visais balsais palaikė projekto eigą, meras pavedė savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ direktoriui Mindaugui Pakalniui pradėti rengti detalųjį planą“, – pasako V. Starkovskis. Tarp paskutiniųjų  architekto V. Starkovskio rengtas projektų buvo verslo, biurų ir butų pastatas „Embassy house“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ direktoriaus  Mindaugo Pakalnio, projektai dar bus derinami  su Vilniaus miesto savivaldybe bei Kultūros paveldo departamentu. Ar „Vilniaus planas“ rengs projektą iki galo, turėtų paaiškėti po konkurso.

„Mūsų tikslas –  kad miestas būtų efektyviai panaudojamas, o toje zonoje esančios dykros nei estetine, nei funkcine prasme nėra gerai. Manau, kad į šitą zoną būtų pritrauktos investicijos, yra  tik teigiamas dalykas“, – sakė „Vilniaus planas“ direktorius M. Pakalnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Pakalnio teigimu, galutinį rezultatą – jau baigtą įgyvendinti projektą miesto gyventojai gali tikėtis išvysti po 3 – 4 metų.

„Džiaugiuosi, kad atgyja investicijos į Vilniaus širdį – senamiestį , tai vienas iš projektų, pakeisiančių miestą”, – teigė Vilniaus meras A. Zuokas.

Naujų namų kvartalo Vilniaus senamiestyje planas (Ekonomika.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Naujų namų kvartalo Vilniaus senamiestyje planas (Ekonomika.lt nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų