REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stambios besivystančios ekonomikos pasiūlys finansinę paramą Europos skolų krizei spręsti, jeigu bus padidinta jų įtaka Tarptautiniame valiutos fonde (TVF), o pati Europa dės daugiau pastangų savo pačios problemoms spręsti, ketvirtadienį pareiškė Brazilijos finansų ministras Guido Mantega.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Brazilija ir kitos BRICS šalys pasirengusios paremti lėšomis Tarptautinį valiutos fondą siekdamos įveikti skolų krizę, kuri kelia vis didesnę grėsmę ekonomikos augimui.

REKLAMA

„Mums labai malonu, kad šįkart TVF kreipiasi į Braziliją ne tam, kad pasiūlytų mums paskolą kaip anksčiau, bet kad paprašytų mūsų skirti lėšų išsivysčiusioms šalims“, – sakė G. Mantega su lengva pašaipėle stovėdamas šalia TVF vadovės Christine Lagarde.

Šią savaitę C. Lagarde atvyko į Lotynų Ameriką su darbo vizitu aptarti bendradarbiavimo sudėtingomis sąlygomis, kai rinkose vis stiprėja susirūpinimas dėl pakartotinio pasauliio finansinio nuosmukio.

REKLAMA
REKLAMA

„BRICS nutarė padidinti TVF resursus, bet su tam tikra sąlyga“, – sakė G. Mantega, turėdamas galvoje fondo narių balso teisę. Jis taip pat pridūrė, kad kitos šalys – JAV ir Europos valstybės, pačios turi skirti fondui daugiau pinigų.

Brazilija, turinti 351 mlrd. dolerių valiutos rezervų ir seniai norėjusi turėti svaresnę balso teisę TVF, pareiškė pritarianti dvišalėms paskoloms, skirtoms stiprinti fondą.

G. Mantega pridūrė, kad papildomų indėlių suma kol kas nenustatyta ir bus svarstoma su kitomis stambiomis besivystančiomis ekonomikomis – Kinija, Rusija ir Indija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot G. Mantegos, BRICS šalys gali surengti posėdį dar iki Didžiojo dvidešimtuko (G20) posėdžio vasarį, per kurį nuspręstų dėl papildomų lėšų Tarptautiniam valiutos fondui.

Brazilija, kuri gavo paramą iš TVF 2002 metais, nuo tada beveik nepertraukiamai augo. Ji operatyviai ėmėsi priemonių, kurios apsaugotų savo ekonomiką nuo pasaulinio nuosmukio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų