REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, šiemet užfiksuota 18 valstybės tarnautojų ir pareigūnų galimų neteisėto praturtėjimo atvejų, už kuriuos asmenys gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Valstybės tarnautojai į biudžetą turės papildomai sumokėti apie 2,3 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet VMI atliko daugiau kaip 570 valstybės tarnautojų ir jų sutuoktinių kontrolės procedūrų. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas Muitinės departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos bei kitų institucijų, kovojančių su šešėline ekonomika ir kontrabanda, darbuotojams. Valstybės tarnautojų rizikingumas vertintas ir pagal tai, ar buvo vykdyti turto perleidimo sandoriai, ar gautos didelės vertės dovanos. Atliktų mokestinių tyrimų ir patikrinimų metu buvo apskaičiuota apie 2,3 mln. Lt suma, kurią valstybės tarnautojai turės papildomai sumokėti į biudžetą.

REKLAMA

Be to, valstybės tarnautojai, kuriems buvo taikomi kontrolės veiksmai, tikslino turto deklaracijas, sumažindami tariamai turimų lėšų likutį 57,3 mln. Lt. Tokiu būdu užkirstas kelias galimam šių pinigų legalizavimui.

Vykdydama valstybės tarnautojų kontrolės veiksmus VMI kartu vertino, ar valstybės tarnautojai nustatyta tvarka deklaravo sandorius privačių interesų deklaracijose. Tikrinimų metu nustatyti turto perleidimo ir suteiktų bei gautų paskolų daugkartinio nedeklaravimo atvejai, teikiamose deklaracijose valstybės tarnautojai taip pat pamiršdavo nurodyti gautas dovanas, įsigytus automobilius, sutuoktinių dalyvavimą juridiniuose vienetuose. Apie nustatytus maždaug 50 asmenų padarytus pažeidimus informacija bus pateikta Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Premjero pavedimu sudarytos antikorupcinė darbo grupės pasitarime taip pat aptarta, kaip institucijos, siekdamos mažinti galimą korupciją, bendradarbiaus ateinančiais metais. VMI kartu su kitomis teisėsaugos ir kontrolės institucijomis – Specialiųjų tyrimų tarnyba, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba, Policijos departamentu, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Muitinės departamentu – kitąmet tęs pradėtus darbus nustatant korupcinio pobūdžio grėsmes ir neteisėto valstybės tarnautojų bei pareigūnų praturtėjimo požymius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų