REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britanijos pradinėse mokyklose vaikams bus uždrausta naudotis kalkuliatoriais, praneša „London Evening Standard“. Tokiu būdu bus mėginama spręsti šalį ištikusią žmonių matematinių gebėjimų krizę.

REKLAMA
REKLAMA

Šių priemonių imtis paragino vyriausybė, sureagavusi į šoką sukėlusius tyrimo rezultatus, kurie atskleidė, jog net 17 milijonų žmonių Britanijoje turi problemų su skaičiais. Jų matematiniai sugebėjimai tokie prasti, kad jie negali apmokėti komunalinių patarnavimų sąskaitų ar suvokti kainų etiketėse.

REKLAMA

Nuo šiol mokytojams liepta mokiniams iki 6 klasės drausti naudotis kalkuliatoriais ir kompiuteriais, o pasikliauti vien tik savo smegenimis.

Mokyklų ministras Nickas Gibbas pareiškė: „Nesusikūrę tvirto pagrindo aritmetikoje ir matematikoje pradinėse klasėse, vaikams ateityje bus sunku“.

Vyriausybės užsakymu atliktas tyrimas atskleidė, kad Britanijoje yra milijonai žmonių, kurie vargiai sugeba skaičiuoti, o taip pat ir skaityti.

Beveik 17 milijonų britų matematiniai sugebėjimai prilyginami devynerių metų vaiko įgūdžiams. O mažiausiai 2 milijonai tesugeba skaičiuoti ir skaityti lyg būtų penkerių metų vaikas.

Tyrėjų tvirtinimu, neraštingumo problema šalyje kasmet aštrėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų