REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga (ES) ketvirtadienį paragino Baltarusiją panaikinti mirties bausmę, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„ES nepritaria mirties bausmei esant bet kokioms aplinkybėms, - sakė ES užsienio politikos vadovės Ketrinos Ešton (Catherine Ashton) atstovė. - Mes manome, jog mirties bausmė yra žiaurus ir nežmoniškas nuosprendis, užkertantis kelią sprendimo pakeitimui, neatbaidantis žmonių nuo nusikaltimų ir nepriimtinas žmogaus garbingumo ir sąžiningumo neigimas“.

REKLAMA

Tai buvo pareikšta praėjus dienai po to, kai dviem Baltarusijos piliečiams už teroro aktą Minsko metropolitene buvo skirtos mirties bausmės.

Dmitrijus Konovalovas ir Vladislavas Kovaliovas buvo pripažinti kaltais balandžio 11-ąją detonavus sprogmenį Minsko metropolitene. Tuomet žuvo 15 žmonių ir dar daugiau nei 200 buvo sužeisti. Trečiadienį Baltarusijos Aukščiausiasis Teismas kaltinamuosius nuteisė sušaudyti.

Po verdikto paskelbimo Europos Tarybos generalinis sekretorius Torbjornas Jaglandas (Thorbjorn Jagland) pareiškė, jog dviejų vyrų nusikaltimas „barbariškas“, tačiau prašė Baltarusijos valdžios susilaikyti nuo „barbariškos“ bausmės.

Aukščiausiojo Teismo nuosprendis yra galutinis ir neskundžiamas. Mirties bausme nuteisti asmenys gali prašyti tik prezidento malonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų