REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

RT praneša, kad Iranas gali prarasti visų Europos Sąjungos šalių ambasadorius savo šalyje. ES susitarė dėl koordinuoto bendro diplomatų iš Teherano atšaukimo. Kaip teigia Prancūzijos užsienio reikalų ministras Alainas Juppe, toks sprendimas yra atsakymas į išpuolį prieš Didžiosios Britanijos ambasadą Teherane.

REKLAMA
REKLAMA

Didžioji Britanija ir Prancūzija jau atšaukė savo ambasadorius ir diplomatus, uždarydamos atstovybes Teherane. Ambasadą Irane uždarė ir Norvegija. Tiesa, norvegų diplomatai kol kas dar nesiruošia grįžti namo.

REKLAMA

­

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague teigia, kad visi britų diplomatai jau paliko Irano teritoriją.

BBC praneša, kad Europos Sąjungos vadovai taip pat susitarę dėl naujų ekonominių sankcijų Iranui ir jo branduolinei programai. Buvo aptariama ir Irano naftos embargo galimybė, tačiau dėl šio punkto nebuvo susitarta, nes kai kurios Europos šalys yra priklausomos nuo Irano naftos.

Ministrai aptarė šalių reakciją į Jungtinių Tautų Atominės energijos agentūros (TATENA) ataskaitą, kurioje teigiama, kad Iranas atliko su „branduolinio užtaiso kūrimu“ susijusius bandymus. Iranas tai neigia ir tvirtina, kad branduolinę programą vykdo taikiais tikslais.

Taip pat skaitykite:

ES užsienio reikalų ministrai rinksis priemones kovai prieš Iraną

Iranas skelbs sankcijas Didžiajai Britanijai

Protestuotojai Irane įsilaužę į britų ambasadą įkaitais paėmė 6 darbuotojus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų