REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 1 d. Kauno technologijos universitetas, atstovaujamas rektoriaus prof. Petro Baršausko, ir Lino Kleizos paramos ir labdaros fondas, atstovaujamas krepšininko Lino Kleizos, pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir vykdys projektą „Lino Kleizos jaunimo ugdymo centras“.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis šia bendradarbiavimo sutartimi vaikų globos namų auklėtiniai klausysis įvairių paskaitų, padėsiančių jiems atsakingai elgtis su asmeniniais finansais ir spręsti būsimos profesinės karjeros klausimus. Be to, bus sudarytos dar geresnės galimybės vaikams kultūringai ir sportiškai leisti laisvalaikį, ugdyti įvairius gebėjimus, socialinius įgūdžius.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad pasirinkome KTU, nes manome, kad nėra geresnio ekonomikos dalykus išmanančio universiteto Lietuvoje, – teigė Linas Kleiza. – Tikimės, kad projektas įsibėgės ir į jį įtrauksime apie 400 14–16 metų amžiaus vaikus.“ Kalbėdamas apie įvairius jaunų žmonių įgūdžius, tarp jų ir gebėjimą tvarkytis su asmeniniais pinigais, L. Kleiza pabrėžė, kad to reikia nuolat mokytis. „Kol esi jaunas ir kol tave išlaiko tėvai, globėjai – nevertini pinigų: juos gauni ir greitai išleidi. Tik kai pats pradedi užsidirbti, supranti tikrąją pinigų vertę“, – savo asmenine patirtimi dalijosi krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Už projektą, kurį ir KTU rektorius prof. Petras Baršauskas ir vaikų globos namų direktorės Dalia Pajedienė bei Elena Trimonienė pavadino kilniu poelgiu, buvo dėkota ir pačiam krepšininkui Linui Kleizai, ir Kauno technologijos universitetui.

„Lenkiu galvą prieš žmones, kurie rengia tokius projektus. Nors Lietuvoje tikrai yra ne vienas, galintis remti ir padėti, bet ne kiekvienas tai daro, – teigė rektorius prof. P. Baršauskas. – Dėkoju Linui už parodytą iniciatyvą ir už pilietiškumą. Vaikams reikia šilumos ir bendravimo, taip pat žinių ir paramos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau pačią pirmą bendradarbiavimo sutarties pasirašymo dieną Kauno savivaldybės vaikų globos namų ir Kauno savivaldybės vaikų globos namų „Atžalynas“ auklėtiniai (14–16 metų amžiaus paaugliai) išklausė paskaitas „Ar mokame tinkamai naudoti pinigus?“ ir „Kodėl žmonėms reikia dirbti?“, kurias vedė KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto doc. Rytis Krušinskas ir doc. Andrius Guzavičius.

Kaip teigė doc. R. Krušinskas, vaikai nustebino ir maloniai nudžiugino, nes buvo labai aktyvūs, daug diskutavo, o jų akys žibėjo smalsumu.

REKLAMA

Po paskaitų vaikai bendravo su Ekonomikos ir vadybos fakulteto dėstytojais ir studentais, po to kartu su krepšininku Linu Kleiza gamino kalėdinius žaisliukus eglutei, kuri bus papuošta Laisvės alėjos fontane.

Po naujų metų Lino Kleizos labdaros ir paramos fondo komanda kartu su KTU dėstytojais vyks į kitus Lietuvos miestus, kur vaikams bus vedamos tos pačios paskaitos. Projekto finišas planuojamas kitų metų gegužės mėnesį, kai bus apdovanoti geriausių darbų, atliktų projekto metu, autoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų