REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Entrepreneur.com“ pasakoja jaunos amerikietės, kompanijos „ReMain Eco Design and Consulting“ įkūrėjos, Krystal O'Maros verslo istoriją. Savo verslo idėją mergina įgyvendino 2010 metais, kuomet panaudodama perdirbtų dviračių dalis pradėjo kurti namų interjero detales.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakoja pati verslininkė, pirmąjį staliuką, sukonstruotą iš dviračio ratlankio, ji pagamino specialiam aukcionui, rinkusiam lėšas vėžio susirgimų tyrimams. Pačiai O'Marai pagamintas staliukas patiko, tad ji nusprendė ir toliau užsiimti panašia kūryba – sukūrė keletą baldų, kurių sudedamosiomis dalimis tapo įvairios dviračio dalys ar namų apyvokoje nebenaudojami daiktai.

REKLAMA

Visus darbus O'Mara atlikdavo savarankiškai. Kaip pati prisimena, netgi išmoko suvirinti metalą. „Augau šeimoje, kur buvome išmokyti viską pasidaryti patys. Tad buvau įpratusi pati tvarkyti namų ūkį, jei reikėdavo, galėdavau perdažyti namų sienas“, - apie savo sugebėjimus aiškino mergina.

Krystal O'Mara (Entrepreneur.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Krystal O'Mara  (Entrepreneur.com nuotr. Šiuo metu visuose O'Maros gaminamuose balduose yra panaudota bent kažkokia dviračio detalė. Neseniai mergina pagamino stalą, kurio visas stalviršis buvo padirbtas iš smulkiai supjaustytų dviračio padangų. Vienam restoranui nagingoji amerikietė sukūrė iš dviračio ratų ir ratlankių sukonstruotą šviestuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina pasakoja, kad prieš užsiimdama originalių baldų gamyba dirbo viešbučio pardavimų vadybininke. Visgi norėdama praleisti daugiau laiko su savo ketverių metų sūnumi, O'Mara atsidėjo savarankiškai veiklai – 2010 metais persikėlė gyventi į savo šeimos sodybą. Būtent joje esančiame erdviame tvarte mergina ir įgyvendina visas savo interjero dizaino idėjas.

Šviestuvas iš dviračio ratlankio (etsy.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Šviestuvas iš dviračio ratlankio  (etsy.com nuotr.)

Moteris prisimena, kad į savo naująją veiklą investavo vos 2500 dolerių. „Buvau pratusi gyventi taupiai, mano gyvenimo būdas visuomet buvo minimalistinis. Beje, tokio požiūrio į gyvenimą skatinu laikytis ir visus kitus“, - mintimis dalinosi O'Mara.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniais merginos produkcijos klientais šiuo metu yra didmiesčių gyventojai. O'Maros gaminių galima užsisakyti jos internetiniame puslapyje. Anot merginos, didžiausią susidomėjimą jos gaminiais rodo aplinkos apsaugai ir žaliųjų idėjoms neabejingi žmonės. Kol kas paklausiausia verslininkės preke yra įvairių pavidalų šviestuvai. Mergina savo produkciją reklamuoja „Facebook“ puslapyje, savo tinklaraštyje ir kompanijos internetiniame puslapyje. Kol kas tai visos marketingo priemonės, kurias verslininkė išnaudoja. Nepaisant to, susidomėjimas moters produkcija pastebimas jau ir užsienyje.

REKLAMA

Staliukas iš panaudotų dviračio dalių (etsy.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Staliukas iš panaudotų dviračio dalių  (etsy.com nuotr.)

O'Maros sumeistrautus šviestuvus galima įsigyti, sumokant nuo 30 iki 150 dolerių. Staliukai kainuoja kiek brangiau – iki 250 dolerių. Be abejo, asmeniniai užsakymai pagaminti konkretų baldą atsieitų dar brangiau. Merginos skaičiavimais, už savo produkciją šiais metais ji turėtų uždirbti apie 35 tūkst.dolerių. Bet kaip aiškina pati darbštuolė, pinigai nėra vienintelis jos verslo tikslas.

Šviestuvas iš panaudotų dviračio dalių (etsy.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Šviestuvas iš panaudotų dviračio dalių (etsy.com nuotr.)

Pardavinėdama baldus, pagamintus iš nebenaudojamų ir perdirbtų dviračių, mergina mano savotiškai prisidedanti prie aplinkos tausojimo. „Man rodos, kad tai, ką darau, padeda išsaugoti mūsų aplinką bent truputį tvarkingesnę“, - savo vizija pasidalino jaunoji verslininkė.

Daugiau verslininkės darbų galite pažiūrėti čia.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Niujorkiečio verslas: miesto šiukšles parduoda kaip meno kūrinius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų