REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ketvirtadienį pareiškė, jog planai dislokuoti puolamųjų ginklų sistemas Rusijos pasienyje siekiant atremti Europos priešraketinį skydą nebuvo pasirinkimo klausimas, bet priverstinė priemonė, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis teiginys buvo pasakytas neturint omenyje taktinių ar priešrinkiminių ketinimų, kaip keli opozicijos nariai pareiškė, – sakė D. Medvedevas. – Tai buvo kruopščiai apsvarstytas sprendimas, kurį iš tikrųjų aš buvau priverstas priimti“.

REKLAMA

D. Medvedevas praėjusią savaitę pranešė, jog Rusija dislokuos „pažangias puolamųjų ginklų sistemas“ prie Europos Sąjungos sienos kaip atsaką į priešraketinį skydą, jeigu derybos dėl Rusijos dalyvavimo projekte bus nesėkmingos. Maskva nori, kad jai būtų raštu pateiktos pagal įstatymus patvirtintos garantijos, jog skydas nebus nukreiptas prieš Rusiją. Tačiau Vašingtonas atsisakė raštu pateikti užtikrinimą, apsiribodamas žodiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak D. Medvedevo, jis ne kartą kėlė šį klausimą per susitikimą su NATO atstovais ir JAV prezidentu Baracku Obama.

Rusijos prezidentas teigė, jog Maskva imsis priemonių per ateinančius aštuonerius ar dešimt metų, kad būtų sumažinta grėsmė šalies saugumui. Pirmieji žingsniai jau buvo padaryti – antradienį Kaliningrado srityje buvo pastatytas atskrendančias raketas fiksuojantis radaras.

Taip pat skaitykite:

JAV laikosi savo pozicijos dėl Europos priešraketinio skydo

Kremlius grasina NATO

Rusija grasina savo raketas dislokuoti Baltarusijoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų