REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pabaiga dar nesiartina. Bent jau taip tvirtina vokiečių ekspertas, tyrinėjęs majų lentelę, kur užsimenama apie 2012 metus.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal jo pateiktą šifruotę, ten nurodoma apie perėjimą į naują erą, o ne galimą pasaulio pabaigą, kaip tvirtina kiti, praneša naujienų agentūra AP.

REKLAMA

Tokia Sveno Gronemeyerio iš La Trobe universiteto Australijoje pateikta hieroglifų interpretacija pirmą kartą pristatyta Meksikoje surengtoje ekspertų apskritojo stalo diskusijoje.

Praėjusią savaitę Meksikos archeologijos institutas pripažino, kad majų įrašuose yra dar viena užuomina apie 2012 metus, o tai vėl pakurstė diskusijas, ar ten numatoma pasaulio pabaiga.

S. Gronemeyeris studijavo jau prieš kurį laiką Tortugero archeologinėje vietovėje Tabasko valstijoje rastą akmeninę lentelę.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, lentelėje esančiuose įrašuose kalbama apie paslaptingo majų dievo Bolon Yokte sugrįžimą tryliktojo 400 metų periodo, vadinamo Baktun, pabaigoje, kuri sutampa su 2012 metų gruodžio 21 diena. Majams skaičius „13“ buvo šventas, tačiau šioje datoje nėra nieko apokalipsiško, tvirtina ekspertas.

Šis įrašas padarytas maždaug prieš 1,3 tūkst. metų. Per tą laiką akmuo suskilinėjo, tad įrašo pabaigos dabar jau nebegalima įskaityti.

Pasak S. Gronemeyerio, įrašas kalba apie 5 125 metų ciklo pabaigą, skaičiuojamą nuo Majų ilgojo skaičiavimo kalendoriaus pradžios 3113 metų prieš Kristų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis fragmentas – tuomet valdžiusio Bahlam Ajaw pranašystė. Valdovas norėjo suplanuoti dievo įžengimą, aiškino ekspertas.

„Tortugero elitui buvo aišku, kad jie turi paruošti dirvą dievo sugrįžimui, o Bahlem Ajaw turi būti šios iniciacijos šeimininkas“, – sakė jis.

Bolon Yokte, kūrimo ir karo dievas, tą dieną turėjo įsiviešpatauti Tortugere.

„Data įgavo simbolinę reikšmę, nes ji laikoma sukūrimo dienos atspindžiu. Tai dievo įžengimas ir nebūtinai didžiulis šuolis žmonijai“, – sakė S. Gronemeyeris.

REKLAMA

Nacionalinis antropologijos ir istorijos institutas praėjusią savaitę pranešė, Komalkalko griuvėsiuose rastas dar vienas įrašas, minintis 2012 metus. Šis įrašas rastas ant iškaltos ar sulipdytos plytos paviršiaus. Plyta laikoma institute ir viešai neeksponuoja,a

Dauguma ekspertų abejoja, kad antrasis įrašas tikrai yra užuomina apie datą, kai esą įvyks pasaulio pabaiga, teigdami, kad ten nekalbama būtuoju laiku, kaip kad Tortugero lentelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų