REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienio, gruodžio 1 d. naktį Los Andžele paskelbti 54-ųjų kasmetinių muzikinių „Grammy“ apdovanojimų nominantai. Kaip išrinktųjų sąrašą apibūdino patys „The Recording Academy“ komisijos nariai, tai yra eklektiškas populiariausių ir sėkmingiausių praėjusių metų atlikėjų mišinys – skelbia oficialioje apdovanojimų svetainėje. Jau ketvirtus metus iš eilės nominantų skelbimo ceremonija iš „Nokia Theatre“ publikai anapus Atlanto buvo transliuojama tiesiogiai.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai, net septyniems apdovanojimams buvo nominuotas Kanye Westas, tuo tarpu Adele, „Foo Fighters“ ir Bruno Mars surinko po šešias, o Lil Wayne ir Skrillex – po penkias nominacijas. Atlikėjas Drake, prodiuseriai ir dainų autoriai Paulas Epworthas ir Philipas Lawrence'as ir Ari Levine, reperė Nicki Minaj, „Mumford & Sons“, „Radiohead“, Rihanna ir Justinas Vernonas – kiekvienas buvo nominuotas keturiems apdovanojimams.

REKLAMA

„Man ir vėl labai malonu matyti, kad „Grammy“ apdovanojimuose nominacijos pasiskirsto itin plačiame labai įvairių ir impozantiškų atlikėjų diapazone, kuris apima daug muzikos žanrų“, ‒ kalbėjo apdovanojimus rengiančios „The Recording Academy“ prezidentas Nailas Portnowas.

Svarbiausių metų nominacijų sąrašas:

Metų singlas:

„Rolling In The Deep“ – Adele

„Holocene“ – Bon Iver

„Grenade“ – Bruno Mars

„The Cave“ – Mumford & Sons

„Firework“ – Katy Perry

Metų albumas:

„21“ – Adele

„Wasting Light“ – „Foo Fighters“

„Born This Way“ – Lady Gaga

„Doo-Wops & Hooligans" – Bruno Mars

„Loud“ – Rihanna

Metų daina:

„All Of The Lights“. Autoriai: Jeffas Bhaskeris, Malikas Jonesas, Warrenas Troteras ir Kanye Westas. Atlikėjai: Kanye Westas, Rihanna, Kid Cudi ir Gergie.

REKLAMA
REKLAMA

„The Cave“. Autoriai: Tedas Dwane'as, Benas Lovettas, Marcusas Mumfordas ir Country Winston. Atlikėjai: „Mumford & Sons“.

„Grenade“. Autoriai: Brody Brownas, Claude Kelly, Philipas Lawrence'as, Ari Levine, Bruno Mars ir Andrew Wyattas. Atlikėjas: Bruno Mars.

„Holocene“. Autorius: Justinas Vernonas. Atlikėjas: Bon Iver.

„Rolling In The Deep“. Autoriai: Adele Adkins ir Paulas Epworthas. Atlikėja: Adele.

Geriausias naujas atlikėjas:

„The Band Perry“

Bon Iver

J. Cole

Nicki Minaj

Skrillex

54-ieji kasmetiniai „Grammy“ apdovanojimai Los Andželo „Staples Centre“ įvyks vasario 12 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų