REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys konservatorius Vitas Matuzas pareiškė tikįs, kad jo žmona nepadarė jokių nusižengimų, ir kol kas susilaiko nuo viešų komentarų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar kartą reiškiu besąlygišką paramą žmonai Danutei. Tvirtai tikiu, kad ji nepadarė jokių nusižengimų, kuriais yra įtariama. Kadangi bet koks mano pasisakymas gali būti suprastas kaip spaudimas teisėsaugos institucijoms, kaip politikas ir Seimo narys susilaikau nuo viešų komentarų ar situacijos vertinimų iki to laiko, kol turėsiu pakankamai oficialios informacijos apie žmonai pareikštus įtarimus“, - pareiškė Seimo valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Vitas Matuzas.

REKLAMA

Anot V. Matuzo, Konstitucijoje nustatyta, kad asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu. „Prašau atsižvelgti į šią Konstitucijos nuostatą vertinant mano mylimą žmogų, mane ir mūsų šeimą“, - prašo politikas.

V. Matuzo žmona Danutė, UAB „Distenas“ direktorė, yra įtariamoji bendrovės „Panevėžio energija“ korupcijos byloje. Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai ir Panevėžio apygardos prokurorai „Panevėžio energijos“ vadovų darbo vietose ir namuose atliko kratas ieškodami įkalčių ikiteisminiame tyrime dėl galimos korupcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai įtaria, kad bendrovė šių metų birželį organizavo neskaidrų konkursą biokuro granulėms pirkti. Neoficialiais duomenimis, jį laimėjo Radviliškio rajono Pavartyčių kaime registruota Žilvyčių kooperatinė bendrovė. Jos akcininkė - UAB „Platina Group“, kurios akcijos anksčiau priklausė D. Matuzienei. Teismas trims mėnesiams nuo pareigų nušalino „Panevėžio energijos“ vadovą Vytautą Šidlauską, kuriam pateikti įtarimai dėl galimo nusikaltimo valstybės tarnybai.

Po kratų „Panevėžio energijoje“ sulaikyta Seimo nario V. Matuzo žmona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų