REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos institucijos trečiadienį paneigė, kad ketinama Eifelio bokštą padengti augalais ir paversti šį 327 metrų statinį didžiausiu pasaulyje medžiu.Prancūzijos laikraštis „Le Figaro“ pranešė, kad inžinerijos kompanija „Ginger“ du metus dirbo prie 72 mln. eurų projekto, kuriame numatoma ant bokšto pakabinti 600 tūkst. augalų, informuoja naujienų agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Eifelio bokštą prižiūrinti kompanija „Sete“, reaguodama į „Le Figaro“ antraštę „Beprotiškas sumanymas „apsodinti“ Eifelio bokštą“ paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad „tokio pobūdžio projektas nėra ruošiamas“.Miesto valdžia taip pat atmetė tokio sumanymo egzistavimą.

REKLAMA

„Le Figaro“ teigė, kad architektai ir inžinieriai jau pagamino keleto metrų aukščio prototipą, kad galėtų įvertinti papildomų 378 tonų svorio poveikį statiniui.

Pranešta, kad iki kitų metų birželio būtų auginami sodinukai, kurie iki 2013 metų sausio būtų pritvirtinami prie bokšto. Tuomet augalai augtų iki 2014 metų sausio, o 2016 metų liepą būtų nuimti.

Augalus planuota patalpinti į maišus su dirvožemiu, kurie kanapių pluošti virvėmis būtų pritvirtinami prie plieninių bokšto konstrukcijų. Augalams laistyti buvo numatyta 12 tonų guminių vamzdžių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak laikraščio, projekto metu būtų pagaminta 84,2 tonos anglies dvideginio, tačiau augalai sugertų 87,8 tonas.

Miesto tarybos narys Jeanas Bernardas Brosas, kuris taip pat eina „Eifelio bokšto prezidento“ pareigas, teigė: „Negalima uždrausti žmonėms visko prisigalvoti. Niekas galutinai dar nenuspręsta, niekas netyrinėta. Apie šį projektą žinojau, kaip ir apie daugelį kitų. Žmonės apie naujas idėjas Eifelio bokštui man pasakoja kiekvieną dieną.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų