REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį vykusios atrankos į pasaulinio populiarumo sulaukusį projektą „The Voice of...“, kurį po Naujųjų rodys LNK, sutraukė įvairaus amžiaus dainuojančius žmones ne tik iš Lietuvos. „Show makers akademijoje" Vilniuje, kurioje viso projekto metu vyks „Lietuvos balso" repeticijos, per pirmąsias atrankų dienas apsilankė ir lietuviai, gyvenantys užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Į atrankas žmonės atvyko ne tik iš įvairiausių mūsų šalies vietų – buvo ir tokių, kurie specialiai į „Lietuvos balso" atrankas atskrido iš Londono, Dublino ir kitų Europos miestų. Iš Dublino į „Lietuvos balso“ atranką buvo atvykusi ir dainininkė Raimonda Masiulytė.  „Galima drąsiai teigti, kad šis projektas grąžina lietuvius į tėvynę. Drįstu manyti, kad dėl jo ne vienas talentingas žmogus grįš gyventi į Lietuvą arba bent jau bus žymiai dažnesnis svečias, kol dalyvaus projekte", – sakė „Lietuvos balso“ prodiuseris Gediminas Jaunius.

REKLAMA

Savaitgalį siautusi stipri vėtra sutrukdė kai kuriems į atrankas pakviestiems dalyviams atvykti į Vilnių. Dėl to artėjantį savaitgalį rengiama dar viena atranka. „Dėl gausaus kandidatų, norinčių būti išklausytais, būrio ir dėl oro sąlygų šį sekmadienį, gruodžio 4 dieną, rengiame dar vieną atranką. Tiesa, tai jau bus paskutinė galimybė sudalyvauti atrankoje ir patekti į jau 27 pasaulio šalyse rengiamą projektą, kurio laimėtojas ne tik turės teisę vadintis Lietuvos balsu, bet ir laimės kontraktą su garsiausia ir didžiausia pasaulio garso įrašų kompanija „Universal Music““, - teigė prodiuseris.

REKLAMA
REKLAMA

Ar per pirmąsias atrankų dienas buvo tokių, kurie pasirodė verti šio laimėjimo? Viena iš komisijos narių, „Lietuvos balso“ koprodiuserė ir vokalo pedagogė Rosita Čivilytė, atskleidžia, jog taip. „Įspūdis po atrankų tikrai geras – džiugu matyti gerai dainuojančius, muzikaliai išsilavinusius žmones. Yra puikių balsų, pasislėpusių choruose, atėjo tokių, kurie dainuoja nuostabiai, bet kažkas jiems pasakė, kad jis ar ji negali dainuoti solo,  nors mes puikiai matom, kad yra priešingai“, - pasakojo dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, dalyvių pasitaikė pačių įvairiausių – pradedant paaugliais ir baigiant visai suaugusiais, įvairiausių specialybių, visiškai naujų ar daugeliui jau neblogai pažįstamų atlikėjų. Tačiau lyderius įvardinti – sudėtinga. „Negali nuspėti, kas vyks aklosiose perklausose, kas sudainuos geriau. Svarbu ne tik geras balsas, bet ir gebėjimas jį valdyti. Be to, nepamirškime, jog aklosiose perklausose mokytojai nematys atlikėjų, tik girdės, kaip jie dainuoja. Tai rezultatas gali būti visai kitoks“,- svarstė būsimoji dalyvių vokalo mokytoja.

REKLAMA

R. Čivilytei pritarė Kūrybos namų ELITAZ muzikos grupės vadovas Marius Leskauskas. „Natūralu ir žmogiška, kad vos pamatęs žmogų susidarai apie jį vienokį ar kitokį įspūdį. Aklosiose atrankose to nebus – todėl ar žinomas, ar nežinomas atlikėjas, čia neturės reikšmės.  Iš naujo patikėjau, kad ir mūsų šalyje yra žmonių, kurie ne tik klauso, bet ir gali atlikti kokybišką populiariąją muziką“, - pasakojo klavišininkas, muzikos aranžuotojas ir prodiuseris, dirbęs su tokiais atlikėjais kaip Jurga Šeduikytė, Mantas, SEL, Donatas Montvydas, The Ball and Chain, Sasha Song.

Pasibaigus atrankoms, atrinktų dalyvių laukia itin darbingas metas – padedami R. Čivilytės jie iki pat projekto starto intensyviai repetuos su gyva grupe ir ruoš dainą aklosioms perklausoms. Jose keturi „Lietuvos balso“ mokytojai, nematydami atlikėjų, o tik girdėdami jų balsus, turės nuspręsti, kuriuos dalyvius nori matyti savo komandoje. Išrinktieji keliaus į antrąįį etapą – kovas, kuriose kiekvienas mokytojas pats įvertins savo mokinių pasirodymus ir tik pusei jų leis toliau kovoti dėl pagrindinio prizo. Paskutiniajame projekto etape, gyvų pasirodymų metu projekto lyderiai pasirodys kartu su savo mokytojais ir pasaulinio garso žvaigždėmis. Visi norintys ir tikintys, jog gali dainuoti kviečiami iki gruodžio 4, šio sekmadienio registruotis http://lietuvosbalsas.lnk.lt/ ir nepraleisti paskutinės progos tapti Lietuvos balsu. Čia nesvarbu, kas tu toks – svarbu, ką gali tavo balsas!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų