REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 30 dieną paviešinta informacija, kad, valstybės įslaptintos liudytojos teigimu, E. Kusaitė planavo susisprogdinti prie Rusijos Dūmos.

REKLAMA
REKLAMA

„Liudytoja teigia, kad E. Kusaitė norėjo susisprogdinti prie Dūmos. Anksčiau buvo teigiama, kad rengėsi sprogdinti  metro, karinę bazę. Palauksime galutinių adresų. Galiausiai gal paaiškės, kad rengėsi susisprogdinti Mėnulyje“, - sakė Eglės Kusaitės teta Irena Jeleniauskaitė.

REKLAMA

E. Kusaitės teta slaptą liudytoją laiko VSD agente Amina Lina Serin. Būtent šią įslaptintą liudytoją Nr. 1 E. Kusaitė ir jos artimieji įvardija, kaip pagrdindinę kaltinamosios provokatorę.

Įrašus A. L. Sirin teigė dariusi tik tuomet, kaibi buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir teigė, kad kaltinamoji ją pati sekė. „Anksčiau tokios galimybės net neturėjau – Eglė mane nuolat tikrindavo, todėl tik raštu darydavau pranešimus apie teigiamas ir neigiamas jos pažiūras“, – sakė VSd saugoma įslaptinta liudytoja, aiškinusi, kad E. Kusaitė visą gyvenimą tik ir tesvajojo susprogdinti ką nors Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Jeleniauskaitės, labai keista buvo tai, kad uždarame posėdyje (nors atvirų reiklauja žmogaus teisių gynėjai, - „balsas.lt“) apklausiamos liudytojos pasisakylmai buvo puiokiai girdimi net ir  koridoriuje, net stovint atokiau nuo  posėdžių salės durų. „Gal jie čia tyčia taip padarė? Nežinau. Liudytoją žiurnalistai nufotografavo - gal pamatysime jos veidą", - tikėjosi I. Jeleniauskaitė.

Slaptoji liudytoja teigė, kad E. Kusaitė artimus ryšius palaikė su Maskvoje gyvenančia Aiša Magmadova, o jos brolis Apti jai atsiuntė 500 JAV dolerių kelionei į Rusijos sostinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ji ketino išvykti į Rusiją, paskui – į Čečėniją ir tada kartu su Aiša tapti šachidėmis – susisprogdinti Rusijos karinėje bazėje. Iš pradžių ji minėjo, kad susisprogdins prie Rusijos Dūmos, tačiau vėliau savo poziciją pakeitė, nes dabar Rusiją valdo jau nebe V. Putinas. Tai girdėjau iš jos pačios lūpų“.

Pati E. Kusaitė vadina tai kliedesiais ir aiškina V. Putinui nejaučianti nei meilės, nei nemeilės.

Balsas.lt susisiekus su URM, ministerijos atstovas M. Lašas teigė, kad Lietuva niekaip nevertina pranešimų apie E. Kusaitę, nes tai – tik prielaidos.

REKLAMA

„Pabandysime pasidomėti, ar nebuvo reakcijos iš Rusijos diplomatų“, – sakė viešųjų ryšių specialistas.

Sekantis posėdis dėl terorizmu įtariamos E. Kusaitės, kuriai proklurorai iškėlė net keturias bylas, turi įvykti ateinančių metų kovo mėnesį. Mergina kaltinama subūrusi teroristinę grupuotę ir norėjusi susisprogdinti kažkur Rusijoje, kartu nužudydama kuo daugiau žmonių. Jai taip pat iškeltos bylos dėl įžeidimo prokurorams Justui Lauciui ir Mindaugui Dūdai. Taip pat dėl tariamo grasinimo nužudyti J. Laucių ir neva melagingų parodymų apie kalėjime patirtą smurtą. Kaltinimą pagrindinėje byloje palaiko prokuroras M. Dūda, kuris įžeidimo byloje laikomas galimai nukentėjusiuoju.

Taip pat skaitykite:

Užversta bylomis mergina susidomėjo politikai

E. Kusaitė paleista teismo sąlėje

E. Kusaitės „terorizmo byloje" toliau apklausiami liudytojai

E. Kusaitė neigia buvusi VSD agente

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų