REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje esama daugybės paslaptingų ir ypatingų vietų, apie kurių buvimą sužino tikrai ne visi, o norai jose apsilankyti išsipildo labai retai. Šiame sąraše išvardyta dešimt iš tiesų paslaptingų Žemės kampelių, į kuriuos patekti nėra paprasta, rašoma tinklalapyje listphobia.com.

REKLAMA
REKLAMA

10. Mezhgorye

Mazhgoryje (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)Mazhgoryje (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)

Sklinda gandai, kad Rusijos Federacijoje esančiuose Yamantau kalnuose, po Mezhgorye miestu įkurtame požeminiame komplekse esama slaptos branduolinių raketų bazės.

REKLAMA

9. Slaptieji Vatikano archyvai

Slaptieji Vatikano archyvai (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)Slaptieji Vatikano archyvai (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)

Milžiniška senųjų Vatikano dokumentų saugykla jau ne vieną dešimtmetį traukia mokslininkų dėmesį. Šie archyvai priklauso Vatikano bibliotekai ir sklando gandai, kad šių archyvų lentynose saugoma ne viena istorinė paslaptis. Patekti į slaptuosius Vatikano archyvus leista tik keliems mokslininkams ir tik gavus raštišką popiežiaus sutikimą.

REKLAMA
REKLAMA

8. Klubas 33

Klubas 33 (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)Klubas 33 (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)

Klubas 33 – tai nuo 1967 W. Disney'aus įkurtas išskirtinis klubas, kai žymusis animatorius pajuto, kad reikia surasti kokią nors itin privačią vietą susitikimams su rėmėjais ir svečiais. Po animatoriaus mirties nuspręsta, kad 33 klubas bus atviras tik specialiesiems jo nariams.  Žinoma, kad 2007-ųjų birželį buvo tokių asmenų, kurie narystės šiame paslaptingame klube laukė jau 14 metų.

7. 2-asis Maskvos metro

Maskvos metro (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)Maskvos metro (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)

Dažnai viešai keliama versija, kad Maskvos miesto metro sistema, kuria didžiuojasi šis metropolis, yra kur kas paslaptingesnė, nei gali numanyti eiliniai metro keleiviai. Įvairių šaltinių teigimu, po dabartine Maskvos metro sistema veikia dar kelios slaptos metro linijos, kurias įrengti 1940-aisiais įsakė J. Stalinas. Tariamos metro linijos jungia FSB būstinę ir Kremlių, bei yra atskira požeminė atšaka į Vnukovo oro uostą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Baltųjų džentelmenų klubas

Baltųjų džentelmenų klubas (nuotr. Gamintojo)Baltųjų džentelmenų klubas (nuotr. Gamintojo)

Šis klubas buvo įkurtas 1693 m., tuo metu, kai karštas šokoladas buvo reta ir brangi prekė, šio klubo nariai prekiavo šio produkto gamybai būtinomis žaliavomis. Dabar savo naryste šiame klube didžiuojasi turtingiausi ir įtakingiausi visuomenės nariai.

5. 51-asis rajonas

51-aisis rajonas (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)51-aisis rajonas (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)

51-asis rajonas žinomas kaip vieta, kur tariamai sudužo ateivių kosminis laivas ir NASA atlikinėjo slaptus mokslinius tyrimus. Apie šią vietovę sklando daugybė įvairių sąmokslo teorijų ir teigiama, kad būtent čia užfiksuojama daug neįprastų reiškinių.

REKLAMA

4. 39-asis kambarys

39-as kambarys (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)39-as kambarys (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)

39-asis kambarys siejamas su itin slapta organizacija, kurios tikslas – kaupti užsienio valiutą vienos paslaptingiausių valstybių pasaulyje – Šiaurės Korėjos lyderiui. Teigiama, kad ši organizacija gali disponuoti 5 bilijonų dolerių suma. Tikima, kad šios organizacijos štabas yra įsikūręs darbininkų partijos būstinėje Pchenjane, 39-ame kambaryje.

3. Ise šventykla

ISE šventykla (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)ISE šventykla (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)

Ise šventykla yra įsikūrusi Japonijoje ir yra laikoma viena, be abejonės, švenčiausių ir svarbiausių vietų šalyje. Šventykla nugriaunama ir atstatoma kartą per dvidešimt metų. Į šią vietą gali aptekti tik Japonijos imperatoriškosios šeimos nariai ir dvasininkai.

REKLAMA

2. Mount Weather operacijų centras

Mount Weather Emergency center (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)Mount Weather Emergency center (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)

Vos 46 mylios nuo Vašingtono, esama paslaptingos ir slaptos požeminės karinės bazės. Šis kompleksas įsikūręs netoli Bluemonto kaimelio, dideliame kalnų masyve. Teigiama,kad  ši slaptavietė turi visus išgyvenimui po žeme būtinus įrengimus ir patogumus, o kilus grėsmei į šį kompleksą būtų skubiai vežamas šalies prezidentas ir kiti svarbūs asmenys.

1. RAF Menwith Hill

RAFMenwith Hill (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)RAFMenwith Hill (nuotr. listphobia.com) (nuotr. Gamintojo)

Šis objektas žinomas dėl savo ryšį su Echelon šnipų tinklu, Menwith Hill šnipinėjimo bazė Šiaurės Jorkšyre Anglijoje yra didžiausia pasaulyje elektroninio monitoringo stotis. Tai buvo pagrindinis ryšių siųstuvas slapto pasiklausymo tinklo visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų