REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinis tinklalapis „Facebook“ sutiko su nusiskundimais dėl to, kad kompanija nepaisė vartotojų privatumo, ir kartu sutiko įgyvendinti daug įvairiausių priemonių, kad geriau apsaugotų 800 mln. savo vartotojų duomenis, skelbia naujienų agentūra “Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį pasirašytas susitarimas su JAV Laisvosios prekybos komisija (FTC) reikalauja iš „Facebook“ gauti vartotojų sutikimą dėl tam tikrų saugumo nustatymų pakeitimų ir skiria „Facebook“ 20-čiai metų nepriklausomą auditą.

REKLAMA

„Aš esu pirmasis, kuris prisipažįsta, jog padarėme daugybę klaidų“, oficialiame kompanijos tinklaraštyje rašo vienas iš „Facebook“ įkūrėjų Markas Zuckerbergas.

Pasak jo, norėdami pagerinti savo veiklą šioje srityje, „Facebook“ nutarė įsteigti dvi naujas pareigybes, kurios bus atsakingos už „Facebook“ produktų ir paslaugų priežiūrą.

Savo skunde FTC teigia, kad „Facebook“ ne kartą pažeidė įstatymus, draudžiančius apgaulingą ir neteisingą veiklą. Pavyzdžiui, teigiama, kad „Facebook“ žadėjo vartotojams, kad nesidalins asmeninės jų informacijos su reklamos kompanijomis, tačiau tai darė. Taip pat teigiama, kad 2009 metų gruodį kompanija neperspėjo savo vartotojų apie internetinės svetainės pakeitimus, pagal kuriuos tam tikra informacija, kuri vartotojų buvo nustatyta kaip privati (pvz. „draugų sąrašas“), tapo vieša.

2004 metais įkurtas socialinis tinklapis „Facebook“ jau ne kartą buvo kritikuojamas dėl privačios vartotojų informacijos valdymo. Visai neseniai kompanija buvo užsipulta dėl veiklos, susijusios su veido atpažinimo technologija, kuri automatiškai atpažįsta tinklapyje išplatintose nuotraukose esančius žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų