REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką aplankyti 2012 metais?

Jau planuojate atostogas? Pateikiame kelionių keletą pasiūlymų, kurie, tikimės, jums pasirodys įdomūs.

REKLAMA
REKLAMA

1. Harmoningoji Islandija

Islandija – valstybė, įsikūrusi to paties pavadinimo saloje, esančioje Atlanto vandenyno šiaurinėje dalyje. Praėjus trejiems finansinio atsigavimo metams Islandijoje teikiamos paslaugos tapo labiau prieinamos, ypač dėl to, kad valstybės valiuta susieta su euru. Šioje vietovėje rasite juodojo smėlio paplūdimių, didžiulių vandens krioklių, milžiniškų fiordų, slėnių ir unikalių vaizdų į kalnus. O tiems, kurie Islandijoje visą tai jau regėjo, siūlome šiek tiek palaukti – galbūt išsiverš koks nors ugnikalnis. Sakoma, kad Islandijoje vyraujanti energija – tyriausia visoje Žemėje.

REKLAMA

2. Tobulas Koh Lipe paplūdimys Tailande

Tailando perlas – Koh Lipe paplūdimys – įsikūręs prie Andamano jūros krantų ne per seniausiai tapo daugelio įsimylėjėlių rojaus kampeliu. Koh Lipe salos paplūdimiai nėra tokie garsūs ir žinomi kaip kiti šios šalies paplūdimiai, nes salą galima pasiekti tik laivu. Dėl šios priežasties dauguma turistų iki jos tiesiog neatkeliauja.

Vieni Koh Lipe salos paplūdimiai tikrai puikiai paruošti atostogoms, tačiau kiti –

visiškai apleisti ir neprižiūrimi. Atostogaudami saloje galėsite ne tik gulėti ant balto smėliuko, tačiau ir nardyti jūroje bei išvysti net 25 procentus visų pasaulio tropinių žuvų rūšių.

REKLAMA
REKLAMA

3. Virunga ugnikalniai – Afrikos širdis

Niekur kitur visoje žemėje nerasite tuo pat metu kuriamosios ir griaunamosios jėgos regiono kaip centrinėje Afrikoje. Ugnikalnių eilė, nusidriekusi per Ruandos, Ugandos ir Kongo valstybių sienas –

tikrai milžiniška, tačiau paklausus žmonių, ar jie yra girdėję apie Virunga ugnikalnius, greičiausiai tik sugūžčiotų pečiais. Jei saugumas jums nėra didžiausias prioritetas keliaujant, pavaikščioti po žaliuojančius ugnikalnius iš tiesų verta. Keliaudami čia galėsite pasigrožėti nuostabia ir kerinčia laukine gamta, pamatyti gorilų, šimpanzių ir dramblių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Dresdenas, Vokietija

Dresdenas pats ryškiausias istorijoje buvo 1700-aisiais, kai Saksonijos karaliai investavo visą turtą, nes norėjo šalies sostinę paversti į taip vadinamą „Florenciją ant Elbės.“ Deja, 1945 metų vasarį britai ir amerikiečiai per dvi dienas bombomis suniokojo didžiąją dalį miesto centro.

Po beveik 70 metų Dresdenas buvo atgaivintas ir tapo vienu svarbiausių turistų maršrutų Vokietijoje. Pagrindinis miesto orientyras – Frauenkirche bažnyčia – įmantrus baroko stiliaus šedevras, suprojektuotas George'o Bähro ir iš griuvėsių prikeltas tik 2005-aisias. Šiandien rūpestingai atstatytas istorinis miestas, su daugybe muziejų ir galerijų, traukia turistus iš viso pasaulio.

REKLAMA

5. Romantiški vakarai Istroje, Kroatijoje

Norite paskanauti baltojo vyno ir paragauti triufelių? Pamirškite Prancūziją! Ieškote alyvuogių aliejaus ir įspūdingų kalnų? Pamirškite Toskaną! Visa tai ir dar daugiau atrasite Istroje. Be to, dar galėsite panardyti po vandeniu.

Rytų Europa – vienas mažiausiai atostogautojų ištyrinėtų regionų, o Kroatija gali būti ta vieta, nuo kurios pradėsite nuotaikingą kelionę po šį Europos regioną. Romantiškasis Rovinio miestas turistus vilioja ne tik saulėtais vaizdais, pušų paunksmėmis, bet ir vandens pramogomis ar šampano kokteiliais, kurių galite paragauti populiariajame „Valentino“ bare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų